Deuss Ex Machina # 126 - Dea Ex Machina # 4

Kay(ıp)Bedenler K/lan+-deReasonable (VV)arp Presents
Deuss_Ex_Machina_126--Dea_Ex_Machina//Equinox_Music_Sampler # 4
29 Mayıs 2006 Pazartesi gecesi yayınlanacak programın playlistidir.
>>>>>Musique
1-Afterlife-China Flowers (I-Label-Parklane Recordings)
2-Public Sound Office-L’Amour Et La Mer (Phazz-a-delic)
3-Honeyroot-Summer Sky (Seamless Recordings)
4-Deep & Wide-Castilla De Arena (Ibizarre-Parklane Recordings)
5-Up,Bustle&Out-Ascending Sun (Collision Cause of Chapter 3)
6-The Sun Shipp-Good Old Days (La Rosiere Records-Parklane Recordings)
7-Sofi Hellborg-To Give Is To Get (Ajabu!)
8-Thievery Corporation-It Takes A Thief (Studio !K7)
9-River Gods-Accacia House (Bucks Music)
10-Deja-Move-Across Waters (5000 Records)
11-Coldcut-Man In A Garage (Nick Franglen aka Lemon Jelly Remix) (Ninja Tune)
12-Plonn-Many Hours Passed (F Communications)

Dea Ex Machina/Equinox Music Sampler-4 Bölüm(126)-Serbest-Manzumeler-Us’un-Duvarlarında-Yankılanan-Sezgiler-Ünlemler-Orkestrasyonu

Enternasyonel gürül/(tü)gürül çağlama clicks,cuts,micro,id,neo galactica,space tunes, indie,mini-m@l-esenlikle dinleyiniz.-misak

Her türlü eleştiri,öneri vs .için iletişim kanallarımız;
info@dinamo.fm - www.dinamo.fmmisak@dinamo.fm
Her Pazartesi Gecesi 23:00 -24:00 arası Dinamo 103.8
---------------------------------------------------------
>>>>>Info
programda çalınacaklardan ilgilenenler için kısa notlar….
Dea Ex Machina – Volume 4 – 29-05-2006

Şarkıların kesişmesi birbiriyle bütünlük oluşturması dinlenilen müzikten zevk alabilmeyi de beraberinde getiren önemli bir ayrıntı. Sözlerin uyumluluğu ile notaları kendimizle özleştirmemiz de keza.Sınırların ve çeşitlendirmelerin birbiri ardına feza’nın boşluğuna yollandığı aritmetik dizilimi gibi kavisleri ile bahsettiğimiz konu, daima müzik. Alternatifliği sadece düz mantık gidenlere karşın bir cephe olarak değil, müzikal yetiyi canlandırmak için uğraşmış Deuss Ex Machinalar’dan bir yeni seçmece listesi daha sizleri bekliyor.
Deuss Ex Machina’da, Dinamo 103.8’de yayınlanmaya başladığı ilk programdan bu yana müziğin alternatifleri arasında bir bağ kurmaya çabaladı.Elektronik üst başlığına sahip, tüm alt kademelerinden derlemeleri, bünyesinde dinleyicilerine sunuyor.Tanımını aldığı, mekanik Tanrı kavramının günümüz dünyası içerisinde, kendi üretimleri ile “gerçeğe” dönüştüren projeler, programın genel çatısını oluşturmakta.Deuss Ex Machina, bu uzun soluklu serüveni içerisinde, olanaklar dahilinde “yeni” kavramını da irdelemeye çalışıyor.Şubat ayında ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz Dea Ex Machina’da bu açılımlardan bir diğeri.

Ülkemizde alternatif-elektronik tanımlı bağımsız plak şirketlerinin dağıtım ve temsilciliğini gerçekleştiren Equinox Music Entertainment’ın desteğiyle gerçekleştirilen bir program Dea Ex Machina.Hali hazırda yukarıdaki alternatif tanımına dahil olmuş Compost, Beggars Banquet, Warp, Defected, Intergroove, Ministry Of Sound, Hed Kandi, Sonar Kollektiv, Ninja Tune, Studio !K7 gibi modern müzik sahnesinin alt yapısını oluşturmuş firmalar Equinox Music Entertainment’ın geniş katalogundan seçkiyi programımız içerisinde dinleyicilerini bekliyor.
Her ay dinleyiciler ile buluşmaya devam edecek olan Dea Ex Machina’nın 4. bölümünde yer alan çalışma ve sanatçılardan önermelerimize geçelim.İyi Dinlenceler….

Sofi Hellborg-To Give Is To Get (Ajabu!)
Caz müziğinin tanımlamalarına getirdikleri yeni yorumlar, taze üretimler ile Kuzey Avrupa ülkelerinin modernist çıkışlarından birini önerimiz olarak dinleyicilerin beğenisine sunuyoruz.
1998 yılından bu yana alto ve tenor saksafon ile afrobeat, funk ve caz’ı Mory Kante, Wasis Diop, Willy Nfor ve Fela Kuti’nin Africa 70 grubunun davulcusu Tony Allen gibi önemli isimler ile kayıtlar yayınlamış bir isim Sofi Hellborg. İsveç’in caz müziğindeki kimliğini oluşturmak amacıyla başlatılmış bir proje olan Ajabu! etiketinden To Give Is To Get albümü yayınlandı.Afrika ritimlerinin, kuvvetli kompozisyonlar ile tamamlandığı Tony Allen ilavesiyle To Give Is To Get parçasını Dinamo 103.8’de dinleyebilirsiniz
http://www.ajabu.com
http://www.sofihellborg.com

Çeşitli Sanatçılar-Café Ibiza (Parklane Recordings)
Toplama albüm külliyatının hakkını vererek oluşturmaya çaba sarfeden yeni etiketlerden Parklane Recordings, Café Ibiza’yı sunar.Yaz sıcaklarının yakınlaştığı günlerde, yıldızlı gecelerin serinliğinde layıkıyla gidecek bir çalışma. Daha önce yayınlanmış olan Krishna, Nirvana, Arabesque toplamalarında olduğu gibi Ibiza için hazırlanan kolajda da eklektik tınıların özenli seçkisi toplamanın kapsamını oluşturuyor. Equinox Müzik tarafından dağıtılacak olan çalışmadan Steve Miller’in projesi Aferlife’dan China Flowers’ı, Deep & Wide’ın Castillo De Arena ve The Sun Shipp'in Good Old Days parçalarını Café Ibiza'yı keşfetmek için programımızda dinleyebilirsiniz.
http://www.parklanerecordings.com
www.dinamo.fm www.equinox-music.com

Gör/Sel_ Düzlemler_Arası_Geçiş Kodları_Lütfen
http://www.londonphotos.org/archives/westminsterpinhole.jpg
Kaynak : http://www.londonphotos.org ©•Kimgilmour 2006
>>>>>Poéme

Paul Klee'de Uyanmak – İlhan BERK

Uyanmak çiçek gibi dayanılmaz güzel kızlar
Ad Marginem'den asma köprüler kurmuşlar İstanbul'a
Nehirler, aylar çevirmişler o Ayla'lar, Münibe'ler
Tümü bir uzak denizde A'lar, V'ler, U'larla
Gece sarı bir evde bir iki yaprak evlerinin önünde
Açtı açacaklar dünyamızı açtı açacaklar
Bu denizi Ayla ayaklarını soksun diye getirdim
Bu dünyaları onun için açtım bu balıkları tuttum
Bir sabah çıkmak güneşler, aylar bir sabah çıkmak
Bir ağacı bu evleri sarı ters bir kuşu düzeltmek
Edibe bu sokağı al götür görmek istemiyorum
Edibe bu evleri Edibe bu göğü bu güneşleri Edibe
A'lar V'ler U'larla olmak Paul Klee'de uyanmak
Galile Denizi

Comments