Elektronik Düzlem Teorisyenleri-M0DéSéLEKt0R


Biteviye döngü çeşnisinin içerisinde boğulmak istemeyeceklerin tercihi olmayı başarmış bir ikili deuss-makina'nın bugünkü spesiyalitesi olarak beğeninize sunuluyor.Gernot Bronsert ve Sebastian Szar'un, frekansların kakafonisi içerisinde düzenledikleri, deforme ettikleri, nüansları ince hatlar ile belirlenmiş müziklerinin ve tür dışılığın en güzel örneklerinden birini teşkil eden Modeselektor.
Ellen Allien'ın başat olduğu Berlin'li BPitch Control ekibinin de nadide projelerinden.
Tekniğin kurgulanması sırasında püriten bir yol yerine rock janrına dahil edilmesinde mahzur görülemeyecek derecede deneysellik potansının da açık olduğunun da altını "elektronik beni bozar" diyen arkadaşlar için belirtelim.
İstanbul'da bu sezon içerisinde hafızamda en çok yer etmiş konserlerden birisine imzalarını atmışlardı bkz. 3 Şubat 2006 Spectrum Nights @ Indigo. Eğlendirme fonkisyonu içerisinde elektronik müzik böyle sınırlarla çizilidir, şöyle kasılmalar gereklidir, iki de örnekleyici bir de Elma bilgisayarım oldumu al sana al sana proje al sana müzik denilen kurmacalığı da alt üst etmişlerdi.Elektronik müzikte "ruh" var mıdır? sorunsalını da çözmüşlerdi.Kulaklarımızın pasını atmışlardı.
Canlı performanslarının yanı sıra dj setlerini de dinlenmesini özellikle salık vereceğim Modeselektor'un nedir? nasıldır? için güzel bir giriş çalışması olarak Dünya Turnesi kapsamında ziyaret ettikleri Avusturalya'da Triple J Mixup >>> programı için hazırladıkları 13 Mayıs tarihli set "anlamak" isteyenler için takdimimdir.
Esnek bağlantı noktaları ile modern elektronik müziğin şemantiğini yeniden belirleyen bu ikiliyi bir daha seyredebilmek ümitlerimin de ilavesiyle.İyi Dinlenceler.
Detaylı bilgilere ulaşmak için;
http://www.modeselektor.com/
http://www.myspace.com/mdslktr
http://www.discogs.com/artist/Modeselektor
Set- Modeselektor Live @ JJJ Mixup
http://rapidshare.de/files/20821318/modeslektor_-_jjj_mixup-fm-05-13-2006.mp3.html

Comments