Music For Imogen Leap Faktöriyel 5 Vektöriyel 3


Kay(ıp)bedenler K/lan+-Dereasonable (VV)arp Presents
Deuss Ex Machina # 138-Dea Ex Machina # 7

Equinox Music Sampler
Music For Imogen Leap Faktöriyel 5 Vektöriyel 3

28 Ağustos 2006 Pazartesi Gecesi yayınlanmış programın parça dizinidir.
>>>>Musique
1-The Books-Smells Like Content (Tomlab Records)
2-Nor Elle-Reflection (Mole Listening Pearls)
3-Nor Elle-Oriental Fusion (Mole Listening Pearls)
4-Airmate-Life Matters (Mole Listening Pearls)
5-Khonnor-A Little Secret (Type Records-Stereo Deluxe)
---Exclusice Album's Sampler Zone---
6-Dani Siciliano-Frozen (Studio !K7)
7-Dani Siciliano-Think Twice (Studio !K7)
8-Dani Siciliano-Be My Producer (Studio !K7)
9-Squarepusher-Planetarium (Warp Records)
10-Squarepusher-Welcome To Europe (Warp Records)
---End Of The Exclusive Album Sampler Zone---
11-Codec And Flexor-I'll Be Gone (Kitty Yo Records)

Music Foro Imogen Leap Faktöriyel 5 Vektöryel 3-Bölüm (138) Kesinleşmemiş Karmaşıklık Dimağlara Yer etmiş Biteviye Deja-Vu Kültürel Kesintilerde İcazete İhtiyac Duyamayan Elektronika Tınıları- Tenkit'e Son

Info
"Elektronik müzik çehresini ve perspektifleri en çabuk değişime uğrayan müzikal tür. Trend olarak adlandırılmasından önce de vardı belli bir sürenin ardından medyanın göz önünden ıratması neticesinde de var olacak. Nesnelliğini üretilmiş olan her sese kulağını kabartmayı ve bunlardan azami şekilde 60’ar dakikalık setleri halinde dinleyicilere ulaştırmayı çabalayan Deuss Ex Machina 138; Dea Ex Machina’nın 7. Bölümü Pazartesi akşamı Şehrin Ritminde tam vaktinde yayındaydı.

Alabildiğine geniş coğrafyalar, ütopik ses sekansları bazen tam olarak anlamlandıramasak da o an dinlemiş olduğumuz tınının bize huzur vermesi, ya da tam tersi olarak düşüncelere daldırmasını ele almaya çabaladım Equinox Music Entertainment’ile gerçekleştirmiş olduğum Dea Ex Machina’nın Ağustos bölümünde. Elektronik müziğin beslenen noktalar itibariyle en çok dinleyici ile iletişime ve buradan gelecek eleştirilere (feed) göre çeşitlendirilmiş Ambient, Deneysel Tınılar,IDM, Downbeat tınılardan bir kolaj oldu.

Hali hazırda Yaz’ın son demlerini yaşadığımız bugünlerde bir nebze olsun ferahlık sağlayabilen önümüzdeki Kış sezonu boyunca da daha sık sık karşımıza çıkması muhtemel çalışmalardan önermelerimize kısaca değinelim.

Deuss Ex Machina’nın 1.Yayın Dönemi içerisinde takipçileri ile paylaştığı The Books topluluğu konuğumuzdu.Üyelerinin deneysel elektronik müzik yapan Nick Zammuto ve Violinist Paul De Jong’dan müteşekkil; kademesiz tematik ses deneylerini stüdyolarında biçimlendirmeleri ardından ekledikleri örneklemler (sample) ile donanınca bu yeni yapıların stüdyoda kayıtlarından ayrılamayacak kadar bütünleşik kompozisyonlara dönüşmelerine imzalarını atan Tomlab Records’un da takip edilmesini salık verdiğimiz projelerinden biri olarak Stereo Deluxe etiketinden yayınlanmış olan “New Folk” toplama albümünden Smells Like Content ile Dea Ex Machina’nın ilk notalarını dinamo 103.8 frekanslarını doldurdular.

Genelinde House öznelinde de Tech House sahnesinin Darmstadt’lı mimarlarından Plastic City etiketinin de sahibi olan 1998 den bu yana Nor Elle olarak da downtempo çalışmalara imzasını atan Norman Fellar aka Terry Lee Brown Jr. Konuğumuz oldu.Geçtiğimiz Mart ayında Mole Listening Pearls etiketinden yayınlanmış olan üçüncü stüdyo kaydı olan Kombologi’den dinlendirici özelliği ile ruh’a huzur veren Reflection ve Doğu’lu sesleri içeriğinde işlenmesi neticesinde elde edilmiş “Oriental Fusion” parçalarını seçtim. Mole Listening Pearls’ü keşfedebilmek için bu iki parçanın ardından Hannes Bieger’in caz standarlarından Led Zeppelin gibi Rock kültlerine uzanan çeşitli isimlerin esinlenmeler ile kotardığı yine downtempo kategorisi içinde değerlendirilebilecek “Carry On Wise Guy” albümünden “Life Matters” parçaları Mole Listening Pearls’de ev-dinlenceliği için de pek çok seçenek içerisinde önemli olanlarından birisi olarak dinleyiciye ulaştı.

Uzunca süreli vokal performansları ile özellike Matthew Herbert’ın albümlerine sesi ile hayat vermiş isimlerden biri olan ve 2004 tarihli “debut” çalışması Likes ile Sonbahar’da yeni çalışması Slappers kaydından seçtiğimiz parçalar ile hem istikrarını koruduğunu hem de giderek kendi prodüksiyon çalışmaları ile ayakları üzerinde duran estetize edilmiş pop müziğin kraliçelerinden birisi olan Dani Siciliano konuğumuz oldu.

Slappers albümünde kişisel hikayelendirmeler, birbiri ile bağlantılı olarak her bireyin çıkarlar ve çıkarımlar doğrultusunda birbirlerine karşı uyguladıkları davranış biçemleri politik söylemlerden güncel olana kadar pek çok detayı evet eşsiz evet bilakis deneysel kıvrımlar ile donatarak daha da tok çalışmalara imzasını atmayı başarıyor. Kollektif çalışma geleneğinden geldiği için Sicilano yine geniş bir ekipten ve özellikle Matthew Herbert’tan desteğini alıyor.Siciliano’nun alameti farikalarından olan lirik zenginliği de bütün bu unsurlara ilave edildiğinde ise sonuç olarak karşımıza soğuk harmonika tonlu “Frozen”, caz standarları üzerinde oynanan eklektik doğaçlama seansı “Think Twice” ve modern minimal elektronik sahnesinde çokça kullanılmakta olan ses örneğinin sayısız defa loop edilmesi ile ortaya çıkan kolaja uygun tonla vokal desteği ilevesi olmuş, tam anlamıyla Sicilano imzası taşıyan ilk şarkı “Be My Producer” “Studio! K7” ın demirbaşları arasındaki yerini sağlamşatırmasına olanak sağlıyor.

Bu çalışmanın yanında yine Ekim ayı ortalarından yayınlayacak olan Drum And Bass, Breakbeat, Illbient gibi aksak ritmleri bir potada harmanlayarak yıllardır takipçisi olmaya çabaladığımız bir isim olan Tom Jenkinson aka Squarepusher’da Hello Everything albümünden iki parça ile tanıtmaya çabaladım.Sözlerin değil müzikal tonlamalar ile disiplinler üstü ses kümecilerinden birisi olan Squarepusher’ın ustalık çalışmalarından birisi olarak tanımlama gereği duyuyorum son çalışmasını.Olabildiğince çok şekilden şekile girmeyi becermiş Warp Records etiketinin de hüviyetini barındıran yine karşımıza çıklmayı başaran anahtar kelime olan “Deneysellik” komutunun hakkını vermiş olduğu Hello Everything’den Drill’n Bass Planetarium ve Welcome To Europe’adlarındaki ili güzelleme ile Dea Ex Machina’yı oluşturdular.

Keyfe keder ve genel geçer bir heves olarak algılamadığım elektronik müzik kültüründe her an farklı bir yaklaşımla ve yeni ataklarla karşılaşabilirsiniz. Olumsuzluklara rağmen müziğin alabildiğince daha çok dinleyiciye daha kaliteli ulaşması erişilmesi okunması takip edilmesi dileğimle...Görüşmek Ümidiyle...

Allame-i Ulul Arz'dan ara nağmeler...
The Books
Nor Elle
Khonnor
Dani Siciliano
Squarepusher

Enternasyonel Gürül-tü Gürül Çağlama, Clicks, Cuts, Micro, Id, Neo Galactica, Space Tunes, Indie, Minim@l Textart, 64 bit Konvasiyonel Techno Musikileri-Esenlikle Kararında Dinleyiniz.misak

Her Türlü Eleştiri, Öneri vs. İçin İletişim Kanallarımız;

info[at]dinamo.fm -www.dinamo.fm - misak[at]dinamo.fm

Her Pazartesi Gecesi Saat 22.00-23.00 arası Dinamo 103.8

>>>>Infoteka
gor-sel-Tekil Bir Denklemde-Çoklu Segmentler-NikakaoHi
Photo Courtesy From--
http://naturescave.blogspot.com/
Copyright-naturespiral[at]gmail.com

>>>>Poemé
Silva Gabudikyan
Neyim Vardi Harcadım
Az Mıydı, çok mu...
Bilemem;
Kabiliyete Malik olmak mı önemli,
Yoksa salt İnsan olmak mı...
Bilemem;
Çok kereler türkü çağırmaktansa
İnsan'a Salt el Salladım,
Hayatı böylesine yaşadım
Kötü müydü, iyi mi... Bilemem
*Anısına Saygıyla




Comments