Yırtık Cd Kabı# 5 - Portecho-Undertone


Portecho-Undertone (Elec-Trip Records)

Portecho, Radio Days namıyla uzunca bir süredir sahne deneyimi olan Tan Tunçağ ile Bant dergisindeki fotoroman frontmanliği ile bağımlısı olduğumuz Deniz Cuylan’ın ortak projesi.

Elektronik ve akustik öğeleri birbiri içerisinde harmanlayan bir isim Tunçağ. Reklam müzikleri, Tiyatro soundtrackleri gibi çalışmaları mevcut. Deniz Cuylan da bu yin-yang’ın tamamlayıcısı. 2003 tarihili Telecine albümü ve Maya topluluğu ile caz ile elektronik denemelerin buradaki iddialı kayıtlarından birisinin ardındaki isim.2005 Phonem Elektronik Müzik platosu’nun tanıtım toplantısında Radio Days olarak Tunçağ’ın hali hazırdaki parçalarının yeni tanışı Deniz Cuylan’ın katılımı ile yeniden var edilmesi Portecho’nun da başlangıcını oluşturuyor.

Ülkemiz sınırları dahilinde maalesef küçük kitlelere hitap ettiği sanrısı üzerinden hareket edilerek var olması için çabalayanların da bezdirildiği müzik sahnemiz için de önemli bir çıkış. Senenin 2006 olduğunu ele alırsak iletilen mesajların, liriksel donanımın pek çok benzeş Avrupa’lı topluluk ile aynı seviyede olduğunu rahatlıkla belirtmemiz gerekir. Dans müziğinin ana akım içerisine yer edindiği ulu orta tüketilen kısa süreli pop parçalarının aksine Portecho’da dinleyenin uzunca süre etkisi altında tutacak pek çok veri mevcut. Uzun uzadıya ilerleyen kompozisyonlar yerine her saniyesinde farklı bir kavisi barındıran eklektik çalışma bütünü Portecho’nun müziğini tanımlayabilecek en kısa tümce. Şehrin şerrinde kaybolumuş insanı imleyen “Sympathy”, melodik pop sendikasının yeni gözdelerinden “Papers” ve kaotik melankoliyi tatlı sona bağlayan “Nande” ilk dinlemelerde akılda kalmayı başarıyor.

Kaan Düzarat, Göktuğ Çitçi ve Ozan Öner de remiks takviyesi ile albümün “bonus” kısmını oluştuyor.Prodüksiyonel yetkinliklerini sahne üzerinde de sergilemeye devam eden Portecho’yu iyi müzik dinlemek isteyene herkese ısrarla tavsiye ederiz.

Tür-Space pop tınılı, gitar aksamlı eğlenceli, düşünceli, metanetli spontanlar

Ağ Bağlantısı - http://www.myspace.com/portecho

Comments