sesli meram 372 -- սրիկա

kay(ıp)bedenler k/lan+-dereasonable (vv)arp presents
sesli_meram_372_//_karşı_244_//սրիկա

23 ağustos 2022 salı günü yayınlanmış programın parça dizinidir.

/////sesli meram muhteviyatı\\\\\
1- Wingz - Negative Space (Overview Music)
2- Wingz - Analogue Dreams (Overview Music)
3- Spektiv - Dog Fight (Transparent Audio)
4- Spektiv - Moments (feat. Sydney) (Transparent Audio)
5- Tweakz - Got Me (Transparent Audio)
6- Tweakz - Memoirs (Askel Remix) (Transparent Audio)
7- Enigma - Nerve (Incurzion Audio)
8- Enigma - Abyssal (Incurzion Audio)

/////arz-i-hal
"Gazete Duvar’dan devam edelim; “Alaattin Çakıcı’nın eski avukatlarından Mehmet Sinan İnce, hakkında suç duyurusunda bulunan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'ı tehdit etti.

Mehmet Sinan İnce, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, ‘2016 yılında Meclis'e silah sokularak Garo Paylan'ın öldürüleceği, ancak son anda planın ters teptiği’ iddiasında bulunmuştu.

Bunun üzerine Garo Paylan “Hakkımdaki suikast planının aydınlatılması için Levent Göktaş, Mehmet Sinan İnce ve resen tespit edilecek diğer kişiler ile ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundum” paylaşımını yapmıştı.

Mehmet Sinan İnce, bugün sosyal medya hesabından “müptezel” dediği Garo Paylan'ı, “Yapacak olsak yapardık. Kahraman yapmak istemedik seni. Yoksa iki defa önümüze düşürdük yürürken seni Meclis'te” ifadeleriyle tehdit etti.

İnce'nin paylaşımı şöyle: “Müptezel @GaroPaylan yapacak olsak yapardık. Kahraman yapmak istemedik seni. Yoksa iki defa önümüze düşürdük yürürken seni mecliste,şans eseri felan hayatta kaldım diye mağdur edebiyatı yapma. Ben öldürtecektik mi yazmışım iki dizinden topaldın. Burası TÜRK toprakları haddini bil!"”

Demokrasi istem ve pratiklerinin çalakalem değil doğrudan yıkımı peyderpey var edilmiş olagelen her türden ayrımcılıkla beraber şekillendirilir. Türkiye sathı mahallinde, doğruca ve doğrudan demokrasi pratiği için çabalayan, Türkiye halklarının ortak meramını sırtına yük edinen, bunu ama ve fakatsız, şerhlere düşmeden var edebilen bir yapı olan Halkların Demokratik Partisi Amed milletvekili Garo Paylan hedef kılınır. Pek çok defasında görüp de yaşadığımız gibi, memleketin ahvalinin / genel kabulün dışından sözler sarf ederek, bir biçimde çalınan / gasp edilen, mahva sevk olunan bir kimliğin, Kürd ile birlikteliğinden bir siyaseti var etme çabasından korku bir kere daha kırımı çağırmaya kafi gelir. Devletin, devletlinin kadrolu / maaşlı vatansever(!) kiralık katil müsveddeleri, kullanışlı beyinsizler sürüsü, tetikçisi, hedef alıcısı, linçcisi şusu ve busu ile birlikte bir cinayet tasarlanır. Bu kez, 2016 yılında var edilmek istenen bir biçimde engellenir ya da öyle istenir.

Gel gelelim onca zaman sonra bunu bildiren, ortaya saçan kirli mafyanın tetikçi vatanseverlik taslayan, ağzından irinden, pislikten, yüreği yağırdan başkasını barındırmayan bir temsil, sözüm ona avukat Garo Paylan’ı bir kere daha hedef kılar. Gözdağı verdiğini zikrederken bir asrı aşkın kılınmış ittihatçı kepazeliği, hamidiye alaylarının maşalığına, kalemlerinden irin damlayanlar gibi Ermeni Soykırımını kabul ve ikrara uzanan bir karanlıktır mesele. O kötülük arafından sesler var edilebildikçe, geçmişte ellerine kan bulaştırıp, memleketin adını da mahvetmiş, yaşatan değil çürüten, yasa saygılı değil, yası yaraya dönüştüren bir yer uzam bir kere daha gönenç hallerle savunulur. Bunu var eden bir de avukattır, beyanı en azından böyledir çeteci, lağım ağızlı, tetikçinin." sesli meram 

*akla düşenler, yola çıkıldıktan sonra derinleşen açmazlar ve sorun yumaklarının bireyi neredeyse dakika sekmeksizin nefessiz bırakışı karşısında hala "akil" olanı aramaya devam ediyoruz. akil olanın belirli kural ve kıstaslarla belirlenmiş zümreler için özel bir armağan olmadığına inatla inanmak istiyoruz. derdimiz meramın görünür kılınabilmesi. bahis açtıklarımız ana akımın yüz göz olmaya tenezzül etmedikleri. etmekten bir özenle koşar adım kaçındığı şeyler olmaya devam ediyor günahıyla sevabıyla ve yazabildiğimiz kadarıyla fark edilebilir ayrıntılar ile dönüştürücü, ayrıksı duruşların sebeplerini irdeleyerek endişe giderici, tanımlanmamış olanı arz etmeye çabalayarak yardımcı olmaya sesli meram // deuss ex machina ile devam...iyi haftalar...

allame-i ulul arz’dan ara nağmeler 
okuma parçası

sesli meram // deuss ex machina [ex.] genel geçer disiplinlerden uzak kalıp, deneysel ögeler ihtiva eden müzik türlerine kapısı açık bir yapılandırmayı sunmaya gayret eder. ambient’dan - folk’a uzanan ses şeceresinden alıntıları her salı akşamı 21.00-22.00 saatleri (gmt+3) arasında karşı radyo'dan iliştirmeye devam ediyoruz. aralıksız on dokuz yıldır... bir direniş hali içinde... yayındayız!...

her türlü eleştiri ve öneri için iletişim kanallarımız;
---------------------------------------------------------

/////poemé
Խռովք -- Վարդան ՀԱԿՈԲՅԱՆ

Ինչ ասեմ։ Արդեն ասելիք չունեմ.-
ձյունի մեջ հալվեց, կորավ արեւը,
լույսը ձնծաղկի ծոցում քնել է,
ճանապարհն ի վար իջնում է սարը.
հովտով շարժվում եմ արցունքի նման։
Իմ հոգու վրա կա մի լուռ ճամփա-
ձորը հոսում է առուներն ի վար,
ժայռը ձգվում է մտքի շոյանքում,
դեռ դուրս չի եկել օրը թռիչքի,
ե՞րբ է արցունքը հասնելու աչքին։

ՈՒնեմ բյուր խոցեր՝ արքա եմ, ո՜նց չէ.
կարոտն ասվելու շուրթեր է փնտրում,
թող որ պահ տրվի հողը հատիկին,
վշտի եզերքին ծառը ծաղկում է.
ես համբուրում եմ ձեռքերն ինձ պարզված։

Իմ աչքից կաթում, կորչում եմ հողում.
լեռը հավքի մեջ տաք բույն է հյուսում,
իմ ձին գալու է ինձ գտնի մի օր,
աստված իր որբի դուռն է գնալու.
ցավս ճրագ եմ արել, գնում եմ...

Comments