Sonbaharda Film Haftası..





Bu yıl beşinci yaşını kutlayan Filmekimi İstanbullu sinema severler ile 13-19 Ekim 2006 tarihleri arasında buluşmaya hazırlanıyor..

Elbette ki Filmekimi denince akla emektar Beyoğlu Emek Sineması gelmekte.
Yedi gün boyunca
her akşam, yepyeni bir filmin gala gösteriminin de yapılacağı Filmekimi'nin biletleri, 7 Ekim Cumartesi günü Ana Gişe Emek Sineması ve Biletix'te satışa çıkıyor.


Üstelik hafta içi gündüz seansları Filmekimi boyunca yalnızca 2,50 YTL


Gösterime giricek filmler arasında benim ilgimi çeken iki film mevcut. Bir tanesi ; Almanya-Moğolistan ortak yapımı olan " Sarı Köpeğin Yuvası", diğeri ise ABD yapımı "Leonard Cohen : I'm Your Man"..


"Sarı Köpeğin Yuvası" ( Die Hohle Des Gelben ), 2006 yapımı belgesel ve kurgunun bir araya geldiği, 3 moğol kız kardeşin rol aldığı, Moğolistanda göçebe bir aile ve köpekleri üzerine kurulu bir hikaye..

Gösterim tarih ve saatleri :
13 Ekim Cuma, 11.00
15 Ekim Pazar, 11.00


"Leonard Cohen : I'm Your Man" ise, Sydney'de ünlü müzisyenin onuruna düzenlenen bir konserde çekilen görüntüleri ve röportajları ile harmanlanmış belgesel tadında bir çalışma. Bu projenin içinde olan çok sayıda önemli sanatçı mevcut ki bunlar;

U2, Nick Cave, Rufus Wainwright, Jarvis Cocker, Beth Orton, Antony, Martha Wainwright, Julie Christensen, The Handsome Family, Kate & Anne McGarrigle, Teddy Thompson, Perla Batalla.


Ve eklemek gerekirse bu yalnızca bir müzik filmi değil; Leonard Cohen’in özünü arayan, onu kendi çizimleri, arşivinden fotoğrafları, kendi ağzından anlattığı gençliği, Yunanistan’ın Hydra adasında geçirdiği günleri ve bir Zen manastırına kapanmasıyla onu bir insan olarak inceleyen çarpıcı ve özgün bir çalışma niteliğinde..

Gösterim Tarih ve saatleri :
16 Ekim Pazartesi, 11.00

18 Ekim Çarşamba, 19.00




İKSV ' nin yıllardır gerek müzik, gerek sinema gibi sanatın diğer dallarında da elde ettiği başarıyı hesaba katarsak, bu yıl da süper bir festival bizi bekliyor gibi..
Kaçırmamak dileğimle.


Katkılarından dolayı :
  • http://www.iksv.org
  • www.leonardcohenimyourman.com/

[Foto : www.sadibey.com]
[Fonda : e.s.t live in stockholm]





Comments