Deuss Ex Machina # 167 - Errare Humanum Est V.1.1-5


Kay(ıp)bedenler K/lan+-Dereasonable (VV)arp Presents
Deuss_Ex_Machina_167_--_Errare-Humanum-Est-Ver.1.1/5

16 Nisan 2007 Pazartesi gecesi “canlı” yayınlanmış programın parça dizinidir.

>>>>>Musique
>1<-Shrimpy-101pm (CD-R)
>2<-Shrimpy-Neotone (CD-R)
>3<-Nikos Diamantopoulos-Fly (Klik Records)
>4<-Nikos Diamantopoulos-Away From Shadows (Klik Records)
>5<-Theo Parrish-Falling Up (Chateau Flight Remix) (Syncrophone)
>6<-Slam-Azure Part II (Soma Quality Recordings)
>7<-Zander VT-Dig Your Own Rave (Memo)
>8<-Martin Brodin-Semitone Shuffle (Unai Remix) (Audiobahn)
>9<-Shlomi Aber-Portico (Be As One Imprint)
Errare-Humanum-Est-Ver.1.1/5 Bölüm(167)- Ses İmgelem Öylesine Değil Yürek Burkarcasına Yankılanan Melodiler Kimbilir Belki de Hi.ç. Anlatılamayanlar... Özet...
>>>>>Bildirgeç
Müzik yansıtması biraz da dinleyene bırakılmış bir yap boz. Şekilden şekile ve türden türevlere uzanan yapısal dönüşmesi ile var edilmişin üzerinde oynanan bir kurgu. Merak edildikçe arsızlaştıkça, ya da şans eseri keşf edildikçe dinleyeni sınavdan sınava koşturduğu hayat içerisinde nefes aldırma aracı. Kurgusal değil gerçekliğin penceresinden melodileri yansıtmaya çalışan, Deuss Ex Machina bu hafta da birbirleri arasında köprü kurulmasını amaçladığı ses kolajları ile sizlere misafir oldu.

Programımızın açılışını Dinamo FM’in kurulduğu günden bu yana ekibin içerisinde yer almış Kaan Düzarat’ın yeni projesi Shrimpy ile gerçekleştirdik. Eklektik tonları dj setleri içerisinde harman ederek kotardığı, funk’tan minimal’e uzanan bir seçki ile Çarşamba akşamlarımızı şenlendiren Düzarat , Shrimpy projesinde de bu yansıtma metodunu şarkılarına taşıyor. Downtempo ile örtüşen ve melodik aksamı ile Kompakt’ın bir döneminde sıkça vurguladığı space pop tınısını ince bir işçilik ile ördüğü 101pm, ekeltist bakışı house’un kavisli kulvarı içerisinde montajlayarak kotardığı disko “flashback”li Neotone parçası iki senenin ardından sağlam çalışmaların bizleri beklediğinin müjdecisi olarak bir ön dinleme olarak sizlere sunuldu.Devamı için aşağıdaki ağ bağlantılarını kontrol etmenizi salık veririz.

Yunanistan elektronik müzik sahnesinde, yerel isimlerin seslerini duyurabilmesi amacı ile kurulmuş olan Klik Records, takipçisi olduğumuz Nikos Diamantopoulos’un üçüncü albümü Blue’yu geçtiğimiz günlerde yayınladı. Özerk bir bakış açısı ile konumlandırılmış ve daha önceki çalışmalarına nazaran (deep ve tech house) daha leftfield tonları duyumsayabileceğiniz bir kayıt Blue. Çalışmadan seçmiş olduğumuz Fly’da “balearic” kompozisyon bütünü ile ses kurgunun melodik bütünlemeye doğru seyyahlığına dair güzel bir örnek. Keza daha yüksek bir intro ile girişi olan ve aksamları arasına yerleşik halde bulunan “anonim” melodileri çağrıştıran elektronik düzenleme deep house dinleyicileri için sakin bir başlangıç seçeneği olarak dinlence listelerine dahil edilebilir.

Bu iki farklı isimden iki ayrı proje müzikal çeşitliliğin birbirleri içinde harman edildikçe modernist olunacağının aksine bir yönelişimin varolanı tekrardan ibaret kalınacağının bilincinde “alternatif” arayanlar için önerimizdir.

Programın ikinci bölümünde ise techno ile bütünleşik kavramsal minimalizmi sorgulayan ayrıntılama metodlarını parçalarında denemiş isimlerden oluşan bir seçki gerçekleştirdik. Yılların tecrübesi olarak neredeyse her techno dinleyicisinin şapka çıkardığı Theo Parrish, önümüzdeki günlerde Human Response albümünü yayınlayacak olan Slam gibi efsanelerin yanı sıra, Alman müziğinde ciddi ayrışımların habercisi olan BPitch Control etiketinin sub labelı Memo’dan Zander VT, 2005 yılında Deeplay Soultec etketinden yayınlanmış olan Semitone Shuffle’a Unai tarafından gerçekleştirilmiş olan “Hamburg Minimali” tandanslı düzenleme ve bu senenin süpriz çıkışlarından birisi olarak değerlendirmemiz gereken İsrail’li Shlomi Aber’in Be As One Imprint’inden yayınlanan Portico parçaları haftalık egzantrik yapılandırmalarımızdan bir diğeri olarak frekansların arasına dağıldı...İyi Haftalar...

Allame-i Ulul Arz’dan Ara Nağmeler
Kaan Duzarat
Shrimpy
Nikos Diamantopoulos
Klik Records
Theo Parrish / Soundsignature
Slam
Soma Quality Recordings
Zander VT
Shlomi Aber

Enternasyonel Gürül/(tü)Gürül Çağlama Clicks,Cuts,Micro,Id,Neo Galactica,Space Tunes, Indie,Mini-m@l,Textart,64 Bit Konvasiyonel Techno Musikileri-Esenlikle Dinleyiniz.
Her Türlü Eleştiri,Öneri vs .İçin İletişim Kanallarımız;
info[at]dinamo.fm - http://www.dinamo.fm/ -
misak[at]dinamo.fm Makina
Her Pazartesi Gecesi 22:00 -23:00 (GMT +2) arası Dinamo 103.8
---------------------------------------------------------
>>>>>Info Go-R-Sel
Brit In Brooklyn Copyright
>>>>>Poemé
Var Git Artık – Yılmaz ODABAŞI

Buralarda gece uzun
Gün ışığı yakındır
Var git artık
Bakma ardına
Ölüme fazla sokulma ama
Düşün ki
Mevsim rüzgarlarının savurduğu
Bir orman insan
Sev onu, sokul, konuştur
Doludur fazla üstüne varma

Hep susmak
Susmak...
Yetmiyor bazen
İşte bu yüzden
Bütün ışıkları yanmalı yeryüzünün
Ozanlar herşeyi anlatmalı

Var git artık
Acıyı aşındırma
Tut
Ve at sevdaya uzayan çağlayana

Comments

Anonymous said…
moments in dreams albümü galiba nikosun hakikatli rüyalarının derlemesi olduğu için bu kadar güzeldi.yada ben öyle olduğuna inanıyorum blue albümünü dinledikten sonra.sanırım bir beatiful,pray yada bir she benzeri bi şarkı daha yazamıcak.bu albümde be yours ve peaceful world u sever gibi oldum.bide bişi daha; düzaratın mickey'sini çookk sevdik =)