Müzik Sansüre Kurban Edilemez - MUYAP Protestosu

"Kulağımızı hep tersinden tutmaya alıştırıldığımız, engellere karşı ses çıkartmamaktan muzdarip olduğumuz, hakkın hukuğun gak guguk oldurulmasına fiilen tepkisizleştirildiğimiz günlerin doruklarında Last FM ve Myspace siteleri başta olmak üzere yaklaşık 100 farklı siteye erişimin bizzat Müyap'ın şikayetleri / mahkemelerde aldırdıkları kararların üzerine engellendiği bir haftasonunu ardımızda bıraktık. Internet denilegelen vahanın bir yerlerinde ellerini ovuştura ovuştura, yasak hemeşerim diyenlerin beklediği bir olgu olduğu gerçeğinin farkındalılığına şahitlik ettik. Kaynağın tam başında bekleyen, aksi istikametteki teşebbüslerin te'si ortaya çıkmadan susturma yolunun tercih edildiği, göstere göstere alın size engellenmiş siteler, buyrun size şakır şakır internet oh ne ala mualla.net denilerek, sansürün ucunun eniknonu iyice sivriltildiği, nemalanmaktan bir gram dahi bu ülkenin müzik sahnesine, alternatif üretimlerine destek çıkmamayı boyunlarının borcu olarak görenlerin, halkımız bilince kavuştuysa yediğimiz küfürler sorun değil kolaycılığına sığınıyor olmaları senenin 2009 olduğunu göz önünde bulundurursak düşündürücüdür. Müzik neşriyatının kapsadığı çok farklı seslerin, kimi zaman bedelsiz, sınırsız kopyalanabilir örneklerinin sunulduğu Myspace.com ve Last FM.com.tr 'in başta olduğu site engellemelerine karşı artık bariz bir biçimde tepki verilmesi gerekliliğini tekrardan hatırlatmaktadır. Kendi yağlarında kavrulan müzik emekçilerine zerre yararları dokunmamış, interneti büyük kısmını hala korsan yatağı zannetmeye devam eden RIAA takipçilerinin karşısında; sizleri de aşağıda Dinlemeparki.com sitesinde duyurusu yayınlanmış Mü-Yap'a Gerilla! Eylemine katılım göstermenizi, ses vermenizi talep ediyoruz."


MÜ-YAP’a Gerilla!

MÜ-YAP’ı protesto etmek için bu görselin yazıcıdan çıktısını alıp boş bir CD kapağına yerleştiriyoruz ve 23 Eylül Çarşamba sabah saatlerinden itibaren;

Mü-Yap Bağlantılı Hak Sahibi Fonogram Yapımcıları Meslek Birliği Kuloğlu Mah. Turnacıbaşı Sok. No:16 Kat:5 80070 Beyoğlu İstanbul adresine postalıyoruz!

Bu bir “gerilla hareketi”dir ve MÜ-YAP’a yüzlerce, binlerce protesto CD’si ulaşacak. Eylem yalnızca bu “real spam” hareketiyle sınırlı kalmayacak, bunun ardından daha pek çok şey de yapılacak.

Desteğinizi esirgemeyin ve bunu olabildiğince çok yerde duyurun.

Bu yazıyı kesmek, biçmek, kopyalamak serbesttir.

ARTIK TEPKiSiZ KALMAYIN!!!

Mü-Yap'a Gerilla ! - Dinleme Parkı.com

Mü-Yap'a Gerilla! - Friendfeed Sayfası

Mü-Yap'a Protesto - Demirhan BAYLAN

Mü-Yap'a Gerilla! - CD Görselleri - A - B - C - D

Mü-Yap'a Gerilla Usulü Protesto: & Özgür Müziğe Dokunma – Ezgi AKTAŞ – Alternatif-İstanbul

Yasak Karşıtları Müyap'a Protesto CD'leri Gönderiyor – Emine ÖZCAN – Bianet.org

Mü-Yap ve Myspace – Yicit.com

Mü-Yap'a Protesto! - Fırat YILDIZ – Sansüre Sansür Blogspot

Mü-Yap'a Gerilla! - Sheed - Numaraiki

MySpace Yasağını Protesto Ediyoruz - Kısın Sesini Şu Müziğin - Sound Dergisi - Guitar And Sound

Sansür Sezonu Açıldı - Gönenç GÖÇMENGİL - Reset! Magazine

Nemalandımdaduruldum - Radnor - Bozuk Kaset

It's Not Alright - Çetin Cem YILMAZ - Çekme Kaset

Comments