Deuss Ex Machina Podcast Volume 10 - Lost Transmissions Of The Ill Saint II By Cenk Akyol

Lost Transmissions Of The Ill Saint II By CenkAkyol

Akil adımlamaları çoğaltabilmek yerine akılsız başın getirdiklerine tamah etmek durumunda kaldığımız, idareten işleri hâl yoluna koyduğumuz sanrısını bir sonraki safhaya kadar saklı tuttuğumuz gerçekliği sürdürüyoruz. Deyim uygunsa günü gününe yaşıyoruz.

Günü günden resmen kaçırıyoruz. Girdabın hemen girişinde karşılaştığımız, kâh alaycı, kâh ironik olan toz pembe hayallerin nasıl birer birer kabusa dönüştüğünü idame ediyoruz. Ne doğru soruları tam zamanını bilerek soruyoruz, ne de olması gerektiği kadar sözcüklere sığınarak ne yapılması gerektiğine zihin yoranlara yardımcı oluyoruz.

En ufak bir tereddüt taşımaksızın gittiğimiz yolun en doğru olduğuna inatla biat ederek yaşamakta olduğumuz her ne varsa çekmeye de devam ediyoruz. Sonuna kadar.Makul olan budur kıssasını kendimizce biçimlendirerek. Ne kadar değer yargısı varsa hepsine bir alternatif oluşturabileceğimiz sorusunu aklımızdan olabildiğince uzakta tutarak kaosu canlı tutuyoruz.

Ne ki yaptığımız hataların bizlere bonus olarak eklentilendiğini unuttuğumuzdan bu yana her kademede bir kere daha dip burası mıdır sorusunu eklemlemeye devam ediyoruz. Oysa hiç bir şey pratik değildir, aklın öngördükleri, gözün gör dedikleri, kulağın işitir kıldıklarını önyargısız bir biçimde baktığımızda karşımıza çıkartabildikleri kadar.

Aleni olan, sümenaltı edilenlerin yanında daha ne kadar üç maymunu oynayacağımız çıkarsamasıdır. Nereye kadar bu gırtlak gırtalağa mücadelenin gereksinimimiz olduğudur. Biçarelik pek de uzun soluklu olmamıştır sadece akıl tutulmasının getirdiklerinin süresinin uzunluğu söz konusudur bu aralıkta. Makul olanı anlamlandırabilmek didinip de bir şeyleri değiştirebilmenin hala kâf dağının ardındaki bir ütopya olarak dillendirilmesidir burada yaralayıcı olan, akılsız başın peşinde seyrüseferi olağan kılan.

İşittiğimiz hemen her çözümleme, birbirine ilmiklenen hemen her cümle, duyumsamakta olduğumuz hemen her ses, seyirliğine katılmış olduğumuz hemen her görsel bir şekilde bu ulaşılmaz olarak en başından ötelenmiş olan hayali yakınlaştırmaya olanak sağlayan bir yolun tesisini mümkün kılar. Mümkün olanın nasıl da yakınımızda durduğunu hatrımıza en umulmadık anlarda düşürür. Galiba onun içindir ki bu kadar patavatsızlığın, anlamsızlığın ortasında hala nefes alabilmeyi sağlayan yegane dayanaklarımız olmayı başarır sanatsal çıkarımlar. En amatöründen en usta işine kadar ilerleyen bir yelpazede bütünleştirmeler.

Bir vakit yarattığınızda dinlemenizi salık vereceğimiz Lost Transmissions Of The Ill Saint II derlemesinde arkadaşımız Cenk Akyol bir çizgi dahilinde birbirileriyle hemhal ettirdiği müziklerle manidar bir bakış açısını dinleyicinin dikkatine sunmaktadır. Kaçındığımız müddetçe fark edemeyeceğimiz detaycıl öbekler bir yerde okumakta olduğumuz metnin tamamlayıcısı haline dönüşen bir bağlacı oluşturur. Ya da en sevdiğimiz seyirliği seyrederken arada kararmakta olan sahnenin ardından bizi nelerin beklediğini idrak edebilmemizi sağlayan bir yol göstericilik karşımıza çıkartmaktadır. Parça adlarının yer almadığı ama içeriğe dahil edilmiş hemen her üretici / grubun modern elektronik müzik çatısı altında mahirliklerini duyumsayabilmenize imkan tanıyan dinlenceliğini Deuss Ex Machina Podcast dizini altında sizlerin beğenilerine sunuyoruz. İyi Dinlenceler. Kim bilir belki de kendi doğrularınızı bulabilmeniz için bir kıvılcımı yakalama şansınız doğar.

“If you haven't heard the first one then prepare your mind for a heady mix! Its all about crucial dub tunes plus some illbient and abstract beats. High times or else just enjoy this flight.

Sutekh,
Namlook & Gaudi,
Dubadelic,
Motor,
Byzar,
Dj Spooky And Panacea,
King Midas Sound,
S.O.L.O.,
Sub Dub,
Material,
Mohlao,
Scan X,
The Curse Of The Golden Vampire.
320 kbps
!!!Woofer Advisory – Explict Bass!!!

You Can Still Download The First Mix: Lost Transmissions Of The Ill Saint I
Release Date: Mar 25, 2010

Esrarcengiz Makina Videoları Dizininden Bir Kesit

DJ Spooky @Plutopia SXSW 2010 From Scott Johnson On Vimeo.

Comments