Deuss Ex Machina # 123-Dea Ex Machina # 3


Elektronik müzik necidir? Kimlere hasıl olmuştur.Etkileri ve etkinlik alanları ortaya çıktığında engin bir derya mıdır?
Ya da dinleyicinin kendince kurduğu hayaller vahası mıdır? Deuss Ex Machina imdinin müziğinde rotasına yeni noktalar ekliyor.
Türler ve tarzların birbirleri içerisinde olabildiğince harmanlanması neticesinde ortaya çıkan Dea Ex Machina.Detayları aşağıda okuyabilirsiniz.
Müziğin çehresine farklı bakış açıları için 103.8'de dinlemede kalınız.
İyi Haftalar
dRWarp

Kay(ıp)Bedenler K/lan+-deReasonable (VV)arp Presents
Deuss Ex Machina123-Dea_Ex_Machina//Equinox_Music_Sampler-3

08 Mayıs 2006 Pazartesi gecesi yayınlanacak programın playlistidir.

>>>>>Musique
-.Herbert Feat. Dani Siciliano-Harmonise (Studio !K7)
-:Aldemaro Romero & Nicola Conte-Tema De La Onda (DejaVu)
-:.The Halftones-Miranda (Mettle Music)
-::Alex Valentin-Brazil Nuts (Mettle Music)
-:.:Clara Hill meets Vikter Duplaix-Paperchase (Sonar Kollektiv)
-:::Trüby Trio-New Music (Wighnomy Bros. Remix) (Compost)
-:::.Wei-Chi-Faces & Places (Henrik Schwarz Remix) (Compost)
-::::Osunlade & Erro-Everything It’s Right Place (Rapster Records)
-::::.Herbert Feat. Dani Siciliano-Moving Like A Rain (Studio !K7)
-:::::Sa Ra Feat The Sa Ra Allstars-In Limbo (Rapster Records)
-:::::.Coldcut-This Island Earth (Ninja Tune)
-::::::Fila Brazillia-Blowhole (Twentythree)

“Dea Ex Machina”/Equinox_Music_Sampler-3_Bölüm(123)-Dinlenilen-Karşına-Çıkan-Melodi-Dizini-Sonsuzluk-Kubbesinde-Tını-Seremonisi-Keşif-Kaşif-İmdinde

Enternasyonel gürül/(tü)gürül çağlama clicks,cuts,micro,id,neo galactica,space tunes, indie,mini-m@l-esenlikle dinleyiniz.-misak

Her türlü eleştiri,öneri vs .için iletişim kanallarımız;
info@dinamo.fm - www.dinamo.fmmisak@dinamo.fm

Her Pazartesi Gecesi 23:00 -24:00 arası Dinamo 103.8
---------------------------------------------------------
>>>>>Info
Dea Ex Machina – Volume 3 – 08-05-2006

Müzik...En basit tabiriyle, yaşamımızı donatan ses kümesi. Kah eğlendiren, kah düşündüren. Sınırların ve çeşitlemelerin birbiri ardına fezanın boşluğuna yollandığı bir düzenek.Melodiler çeşitlemeler, kendi hikayesini anlatanlar, modernizm güfteleri yoğruldukça, derinlerine inildikçe bir tutku.Benzer ve benzeş’in yanı sıra alternatifler.Toplu Gösteri hepsi bir arada.
Deuss Ex Machina’da, Dinamo 103.8’de yayınlanmaya başladığı ilk programdan bu yana müziğin alternatifleri arasında bir bağ kurmaya çabaladı.Elektronik üst başlığına sahip, tüm alt kademelerinden derlemeleri, bünyesinde dinleyicilerine sunuyor.Tanımını aldığı, mekanik Tanrı kavramının günümüz dünyası içerisinde, kendi üretimleri ile “gerçeğe” dönüştüren projeler, programın genel çatısını oluşturmakta.Deuss Ex Machina, bu uzun soluklu serüveni içerisinde, olanaklar dahilinde “yeni” kavramını da irdelemeye çalışıyor.Şubat ayında ilkini gerçekleştirmiş olduğumuz Dea Ex Machina’da bu açılımlardan bir diğeri.

Ülkemizde alternatif-elektronik tanımlı bağımsız plak şirketlerinin dağıtım ve temsilciliğini gerçekleştiren Equinox Music Entertainment’ın desteğiyle gerçekleştirilen bir program Dea Ex Machina.Hali hazırda yukarıdaki alternatif tanımına dahil olmuş Compost, Beggars Banquet, Warp, Defected, Intergroove, Ministry Of Sound, Hed Kandi, Sonar Kollektiv, Ninja Tune, Studio !K7 gibi modern müzik sahnesinin alt yapısını oluşturmuş firmalar Equinox Music Entertainment’ın geniş katalogundan seçkiyi programımız içerisinde dinleyicilerini bekliyor.
Her ay dinleyiciler ile buluşmaya devam edecek olan Dea Ex Machina’nın üçüncü bölümünde yer alan çalışma ve sanatçılardan önermelerimize geçelim.İyi Dinlenceler….
Herbert-Scale (Studio !K7)
Doctor Rockit, Wishmountain, Radio Boy, Big Band ve solo çalışması ile müziğin disiplinler arası farklı odak noktalarını dinleyiciye yansıtan bir proje adamı Matthew Herbert.Modern tanımının müzik içerisinde geçtiğinde adı 21yy.Brian Eno’su yada tek kişilik Radiohead olarak tanımlanacak kadar yetkin, tek kelime ile “Deha” Sanatçı, kendi plak şirketi Accidental’dan geçtiğimiz yıl yayınlanan Plat Du Jour’un ardından keşiflik yeni bir çalışma olan Scale’i 30 Mayıs’ta Studio!K7’den yayınlayacak .Bu albümden Dani Siciliano vokalleriyle bezeli Harmonise ve Moving Like a Rain’i Dinamo 103.8 de dinleyebilirsiniz.

Çeşitli Sanatçılar-Rio Evolutions Vol.2 (DejaVu Records)
Brezilya ve İtalya’dan sanatçılar birbirini bütünleyen, 60’lı yılların kült tınılarından, bossa nova’ya, acid caz’a kadar ses örneklerini bir toplama altında dinleyicilere sunmayı başarmışlar.Sade tasarımlı bilgiler ile desteklenmiş, Gerardo Frisina ve Paolo Scotti’nin başatlığında ortak müzikal yönlerin izleri ortaya çıkarılmaya çalışılmış.Equinox Music tarafından dağıtılacak çalışmadan İtalyan downtempo-caz sanatçısı Nicola Conte ile Güney Amerika’nın önemli kompozitörlerinden Aldemaro Romero’nun ortak çalışması Tema De La Onda, yazın gözde çalışmaları arasında gösterebileceğimiz bir kayıt olarak not ediyoruz.
-------------------------------------------------------------
http://www.paoloscotti.com/
http://www.beatport.com/artist/Gerardo+Frisina

Clara Hill-S/T (Sonar Kollektiv)
90’lı yıllarda Superjuice adlı acid caz grubunda solist olarak müzik kariyerine başlamış ardından da Jazzanova başta olmak üzere Stereton grubunda çalışmalara imza atmış, 2004 yılında da Funès, Stefan Leisering ve Axel Reinemer (Jazzanova) ile Restless Times albümünü yayınlamış Clara Hill yeni albümünün arifesinde konuğumuz oluyor.Elektronik müzik ana ekseninde, caz, deep house ve downtempo disiplinlerinin yansımalarının, Vikter Duplaix, Atjazz, Slope ve Charles Webster gibi alanlarının uzman isimlerinin destekleri ile Hill’in cezp edici vokallerinde harmanını yansıtan bir çalışma yeni albüm.House müziğin eklektik melodiler ile örüldüğü, bu ay içinde Spleen Mix ilavesiyle Sonar Kollektiv’den yayınlanacak Paperchase’i dinleyebilir ve Clara Hill’in yükselişine şahit olabilirsiniz.
-------------------------------------------------------------
http://www.sonarkollektiv.com/ http://www.clarahill.com/content.html
>>>>>Gör/Sel_1O5T
Kaynak : http://sannahkvist.se/blog/ ©•Sannah Kvist 2006
>>>>>Poéme
Başkalaşım – M.Mendes
Bu sabah güneşi bi başka gördüm,
sanki benim içindi tüm parıltısı.
Bu sabah ayaklarım
bir başka heyecanlıydı,
bambaşka bir telaşla taşıyorlardı beni
yetişmem gereken serüvenlere.
Bu sabah bir başkayım:
Kız arkadaşlarımın saçlarını çekip çekip
kaçmak istiyorum
kovalayanımı unutarak.
Ve terli terli su içmek geliyor içimden
kana kana.
Bu sabah,hem sabah
hem de ben
bir başkayız;
henüz kimseciklere görünmemiş
takvim yapraklarıyız.

Comments