Sinyaller Dolaşıma Çıktı...Radar'ınız Açık Olsun


Temmuz'un 8'i sabahın öğleye kavuştuğu dakikalarda Radar Live'ın vuku bulacağı Parkorman sınırları içerisine duhul oldum. Bilinmeyene bir yolculuk olarak aylar öncesinde fısıltılarla başlamış olan bir titreşim yayma, hep bir müzik dinleme, keşfetme, olasılıklar dahilinde çoğulcu müzikal kimliği paylaştırmayı amaçlayan Radar Live'ın başlamasına dakikalar vardı.
Yerli üretimleri daha çok sırtlayabilecek, mainstream'in taze taze alternatiflerinden olabilecek gruplarından Homegrown Soundsytem Feat. Fuat ile kuvvetli sinyaller sıcak güneşin altında ferahlatıcı olarak dinleyicilere sunuldu. Yenileştirme ve geliştirme konusunda azami özverilerinden dolayı orada dub alaşımlı müziklerin pirlerini hatırlatmayı başaran Homegrown Soundsytem, Fuat gibi söz dizilimini,göstermeye kastırmadan Berlin İstanbul hattında bir kontakt kurmayı, cana yakınlığıyla motive ediciliği ve grubun yıllardır üyesiymişcesine adapte olmasıyla, Homegrown'un geleceği hakkında daha umutlanmamıza vesile oldu. Artık "full length" debut albümlerini ısrarla bekliyorum.
Bu ter atma maratonun ardından Anima "yerli malı Morr Music", Hayko Cepkin'de sesinin limitlerini zorlayan,keskinleşmiş etkileyici, duraklatıcı, düşündürücü, Allah ne verdiyse performansı ile Radar Live'ın yerli seçimlerindeki isabeti "burada da istenince oluyormuş" tezini onaylamış oldu.
Weilheim'li topluluk Couch grubundan Stephanie Böhm, Thomas Geltinger, The Notwist'in yarısını oluşturan Micha Acher ve FSK'dan Carl Oesterhelt'den müteşekkil space-pop topluluğu Ms John Soda sahne aldı. Sahne tanımını ne kadar ustalıkla kullanılabileceği küçücük nüaslar ile donanmış halleriyle, Alman ekolünü sınıflandırlamayan yönünü sunan,dört başı mamur müzisyen kimliğini sempatikliğini de ekleyerek sunmuş Stephanie Böhm kardeşi, The Notwist'in performanslarından sonra yurdumuza tekrar teşrif eden Micha Acher'in "sessiz gösterilse" gaza gelinebilecek performans hakmiyeti ve ardı ardına sıralanan Go Check, Hiding Sleeping, Scan The Ways, Something Stop Something Go ve No.One... ile 45 dakika dolmasa bir daha gelseler de şöyle Solid Ground'u da seslendirselerdi dediğim, Radar Live'ın eminim ki pek çok yeni dinleyiciyi de meraklandırmış performanslarından birisine imzalarını atarak sahneyi Crazy P ye bıraktılar.
Kısa kısa değinmek gerekirse Crazy P. Danielle Moore'un vokal tekniği ve 80'ler tınılarıyla harman ettikleri disko sound'u ile Moloko burada mı dememize, The Paddingtons ile İngiliz alternatif sahnesinde gelecek yıllarda seslerini daha çok duyacağımız Peter Doherty'nin Baby Shambles'ı ile turneye çıkacak kadar kendilerini ispat etmiş, tüket at değil, hazmetmek için dikkatle izle eskilerle bağlantı kur sinyallerine vakıf olunan yeni neslin tercihi olabilecek bir "NME" patentli showlarını ve Yıllardır eskitemediniz biz sizi hala avucumuzun içi gibi biliriz'in sahnedeki yansıması olabilecek canlılıkları ile efsane isim John Peel (Ruhu Şad Olsun)'in The Second Light albümlerini bütün zamanların en iyi albümleri arasında göstermesini altı kalınca çizen, sunulan müzikte işlenmiş olan emeği , dinleyiciyi toparlayıcı mc'likler ve herkesin ellerini havalarda zıp zıp zıplatmayı başaran Dreadzone ve geceyi finale bağlayacak olan Terminolojik techno müzik lügatının Y bölümünde kocaman bir sayfaya hakim The Youngsters ile sunumlandırılan müzik nasıl ve ne tarz olursa olsun iyi ise meraklı gözleri bile kısa süre içerisinde kendine bağlayabilecek o ben kenarda dururum siz takılın "modunu" bir anda yok eden "master-class"lar olarak sahneyi ve kapanışı Cervus'a bıraktılar.
Bilinen tüm kulüp dinlenceliği konusunda yeteneğinin şaşırılmayacak kadar net göstermeyi, plaklar arasında kurduğu telepatik yakınlaşma ile neredeyse milimi milimine birbirlerine ötelenmiş ufuk genişletici seti ile, Yerli dj'ler arasında kendi klasmanının liderliğini daha uzunca bir süre elinde tutabilecek, çeşitli gösteriler ile "Cervus Bizi Diskoya Götür" "Dede Sen Bizim Herşeyimizsin" nidaları ve alkışlar ile gecenin güne kavuşmasına yardımcı oldu.
Uzunca bir süre üzerinde çalışılmış verilen emeğin karşılıklı olarak dinleyiciler ile onaylanması çeşitli aktiviteler ile 15 saatlik maratonun bir yerlerinden yakalanması ve "eğlence" temasını göreceli olarak her tür dinleyicisi için farklı noktalarda kendini gösterdiği ilk'in ilk adımın atıldığı Daha 365 gün sürecek "Radar Live" etkinliklerinin de tanımlamasına uygun bir başlangıç oldu.
Her anında çalışarak bu organizasyonu bir yerlere getirmeye çaba sarfeden tüm isimsiz kahramanlara, Bir aydır gönderilen sinyalleri takip edip Parkorman'da sinerjiyi oluşturan dinleyicilere muazzam bir teşekkür'ü borç bilirim.
Radar Live'in güçlenerek gelecek sinyallerine hazır olalım.

P.S. 10 Temmuz 2006 (bu akşam saat 23.00 de Deuss Ex Machina'da görüşmek üzere... www.dinamo.fm İyi Haftalar

Comments

Bettydir said…
gidemedik göremedik bakamadık tadına.can sağlığı mühim tabi.gönül ister ki benzerlerine takılalım ilerleyen günler haftalar ve yıllarda.tebrik ederim organizasyonu tüm kalbimle.
ülkemde daha sık görmek isterim bi de böylesi örnek faaliyetleri.
değil mi?