Eksiwave

Eksisozlugun disari uzanan bagimsiz kollarindan biri Eksiwave. Eksiwave adindan bir nebze anlasilabilecegi gibi bir radyo. Su an sozluk yazarlarinin agirligi olan bir radyo ama radyoya disaridan katilim da mumkun. Yazar olmayip program yapan da var.

Programin nasil yayinlandigina gelince. Internet ortaminda radyo sozkonusu oldugu zaman farkli sekillerde yayin imkanlari var. Bunlardan bir yenisi de aac++. Program da Shoutcast araciligiyla canli olarak aac++ kodlu olarak yayinlaniyor. Bu sebeple de winamp'te dinlemek ve calabilmek icin bir plug-in'e ihtiyac var.

Peki radyoda sozunu etmeye degecek ne var?

Radyoda oncelikle sozlukte muzikal anlamda katki yapmayi seven birkac kisi var ve bu kisiler kelimelerle yaptiklari tavsiyeleri bu sefer dinleterek daha etkin bir sekilde yapmaya calisiyorlar. Mesela Hayt Huyt. Keep Clubbin de bunlara dahil. Resureksiyon da gelecek. Nacizane ben de varim Yoda olarak.

Programlar 8 bit muzikten tutun, minimal'e, electro'dan, psy trance'e, house'tan, idm'e ve ambient'a kadar cesit cesit muzik iceriyor ve her programin kendi icinde bir devinimi var.

Ornegin sali aksamlari 20-22 arasinda yaptigim "Light Side Of The Moog" adli programda minimal, ambient, lo-fi, deep house ve idm caliyorum. Genel olarak set hazirliyorum ancak imkan olmazsa tek tek parçalar yer alıyor.

Cumartesi aksamlari ise 22-00 arasinda yaptigim "Dark Side Of The Moog" adli programda ise electro, techno, breakbeat, funky house ve zaman zaman cok gaza gelirsem dnb turleri yer alacak.

Sozun kisasi yeni bir olusum eksiwave ve simdiden buyumeye ve gelismeye aday. Dikkate degecek bir calisma.

Dinlemek, hatta program yapanlarla konusmak icin:
http://www.eksiwave.com


Saygilar,

Sühan Gürer

Comments