Deuss Ex Machina #140-Expressões Nas Batidas Norken 1.1


Kay(ıp)bedenler K/lan+-Dereasonable (VV)arp Presents
Deuss_Ex_Machina_140_--_Expressões Nas Batidas-Norken 1.1

11 Eylül 2006 Pazartesi gecesi yayınlannış programın parça dizinidir.

>>>>>Musique
1-Lawrence-Unserious Takeout Volume One (Dial)
2-Paul Kalkbrenner-Page 1,2,3 (Agoria Remix) (BPitch Control)
3-X-Press 2 Featuring Rob Harvey-Kill 100 (Skint Records) Single of The Week
4-Jobim’s Cousin-La Revancha Del Bossa (Cargo Edition)
5-Nozé-Kitchen (Tomba's Teflon Wok Remix) (My Best Friend)
6-Audio Soul Project Feat.Rachael Starr-Tied To You (Fresh Meat)
7-Andomat 3000 & Jan-Entr’acte Music (Cadenza)
8-Andi Teichmann-Myschkin (Marko Mirosavljevic Remix) (B92)
9-Paul Kalkbrenner-Queer Fellow (Ellen Allien & Apparat Remix) (BPitch Control)
10-Daso-Sam’n Max (Connaisseur Recordings)

Expressões Nas Batidas-Norken 1.1-Bölüm(140)_-_Sesler Arasında Dolaşma Sınırlı Olabileceklerin Hesaba Katılmadan Ortaya Yeni Hesaplar Koyan Sahiciliğini Derdest Eden Tek Kanallı Sesler...Sonsuzluk Alüviyonlarından

>>>>Info-Bildirgeç

"Eşkenar üçgenlerle bölünmüş, bölümlendirilmiş yaşam formlarının arasında iki dirhem bir çekirdek formunda her Pazartesi gecesi biraz daha soyutlanmaya, üzerinden her ne hikmetse onunda modası geçecek aslanım görüşlerinin yavaş yavaş ana akım medyasında vuk’u bulmuş elementlerle donanmış yeni müzikler bu hafta da Deuss Ex Machina’nın 2003 Kasım ayından bu yana geçen sürecine bir imza daha attı.

Sessiz ve derinden ilerleme gayesi ve özenmesiyle yola çıkmış her kulvardan sesi modernize edilmiş varyantları ile haftalık tempostatik aktiregularis probiyotik mayalı programımızda yer almakta. Bu her hafta her hafta uzun tümcelerle bizi neye yorarsın diye sorarsanız: Çalınan her müzik her partisyonunda bir emeği ve duyguyu betimlemeyi, üretenin kendi kompoze ettiği hikayeleri dinleyiciye yansıtmayı amaç edinir. “On Air” den arta kalanları iletilememişleri sunmak bab’ında kısa kısa notların bir şekilde dinleyicide yeni sınırları açması çabasıdır bu girizgah ve aşağıdaki metin.Şimdi notlarımıza geçelim...

Deuss Ex Machina’nın açılışında yılların deneyimi ile undeground çevrenin saygın isimlerinden biri olan Hamburg’un minimal tınılı müziklerinin yaratıcılarından Peter M.Kirsten aka Lawrence konuk oldu. Gerek yıllardır bağlı bulunduğu Dial, Ladomat 2000 gibi firmalardan yayınlamış olduğu plaklar olsun, gerekse de Barbara Morgenstern, Martin L Gore, Turner Superpitcher vd. hazırlamış olduğu egzantrik remiks işleri ile minimal ambient kolajı nasıl olur sorusunun da yanıtını vermiş bir isim Lawrence. Yıllar önce edindiğim Hamburgeins toplamasından bu yana ilericilik konusunda pek çok isme de önderlik etmiş sanatçının, yine bir Hamburg firması olan Dial etiketinden yayınlanmış Bergwein toplamasından aksamlı melodilerin içerisine serpiştirilmiş psychotek ritimlerin kavisli kompozisyonu olan “Unserious Takeout Vol.1” parçası programın giriş tümcesindeki deneyimden de bir örnek olarak Şehrin Ritmindeydi.

2004 yılında “debut” çalışmasını yayınlamış techno'yu kendi kalibresinden vurgularla donatmış olan, aslen kısa filmleri ile nam salmış bir isim Paul Kalkbrenner ya da "BPitch Film Paul"ün albümünün üzerinden geçen iki yıl ardından Agoria, Ellen Allien & Apparat, Wighnomy Bros, Joris Voorn, Alexander Kowalski gibi yetkin isimlerin elinde bu parçalar yeniden şekillendirildi. Remikslenmiş hallerin ilk nüshası olarak BPC 136 numarasıyla geçtiğimiz günlerde yayınlanan çalışmanın dinledikçe tüylerinizi diken diken eden akorden melodikasını Agoria aka Sebastien Devaud’un deep house ses çehresi ile farklı kıvrımlarını keşfettiğimiz “Page” parçası ve domine ettikleri farklı kollardan geldikleri için birbirlerini en olmadık kompozisyonları dinletilir kıvama getirmeyi başartan birer ganimet olduğu konusunda hemen hemen tüm alternatif dans eleştirmenlerinin ortak görüşte bulunduğu Orchestra Of Bubbles’ın arkasındaki isimler Ellen Allien ve Apparat’ın “angst” techno düzenlemesi “Queer Fellow” sanatçı için fikir edinmek isteyenlere birer aracı olmayı sağladı.

Bu isimlerin yanı sıra Ashley Beedle, Darren Rock, Darren House dan müteşekkil house müzik denilince kitleleri etkilemeyi başarmış prodüksiyonlara imzalarını atmış olan (Bkz. AC-DC, Lazy (feat. David Byrne), I Want You Back ve Smoke Machine “anthem” kaşeli olanlarından ve 2002 yılında yayınlanmış dans müziği albümleri içerisinde çıkar çıkmaz "klasik" mertebesine ulaşmış Muzikzum kısa bir özet olarak geçelim) Xpress 2’nun dönüş albümü "Makeshift Feelgood" albümün habercisi konumudaki Rob Harvey vokalli “Kilo 100” parçası; Luciano’nun "Love Dose" remiksi ile adını daha çabuk duyurmayı başarmış Komşu’dan Rodos’lu Argyris Theofilis aka Argy’nin Poker Flat Recordings çalışmalarının ardından Jobim’s Cousin namı ile yayınladığı Comerte EP’sinden La Revancha Del Bossa parçası, Karat etiketinden sevdiğimiz minimal house prodüktörlerinden Nozé’nin Kitchen parçasına Tobias Schaeben tarafından yapılmış Tombas Teflon Wok Remix’i My Best Friend etiketinden yayınlanan çalışmalardan birer seçki olarak bu kışın da hararetinin bol olacağını yayınlar açısından da bereketli bir döneme daha girdiğimizin ilk sinyalleri olarak sunmaya gayret ettim.

Elektronik müzik çehresindeki değişimleri en çabuk özümsemiş bunu da yayınadığı her plak ile dinleyicilerin beğenisine sunmuş olan ayrkısı İsviçre’li Cadenza etiketinin 12 numaralı split plağı son önerimiz olsun. Berlin’de kurulmuş Christian Kaske, Daniel Ramm ve Frank Greiner’in '79 da alternatif müzik olarak yola koyuldukları 90'lar ile elektronik müziğe rotalarını çevirdikleri Pikaya triosu ile Jan Iwanitz ile Andreas Wiegand’ın (ikisi de Doğu Alman kökenli isimler) uzun soluklu çalışmalarının ardından yayınlanan ilk çalışma olarak Cadenza’nın yeni plağındaki isimler oldular.Thomas Melchior’un M.Productions olarak yayınladığı Perlon etiketinden yayınlanmış house tınısına sahip, Chicago’nun yüksek tempolu bol processli varyantlarını pekiştiren parçalara benzeş Entr’acte Music parçası hemen ardından yayınlancak olan Cadenza 13 etiketli Loco Dice’ın duble EP’si öncesi sıkı bir dinleti olanağı sunmakta.

Müzik ve hayatla ilgili pek çok katmandan notlar bu sayfalarda, elimden geldiğince Dinamo 103.8 de olmaya devam edecek. Baki kalacak bir kaç bilgi kırıntısı için ya da meraklandırılacak yeni şeyler keşfedebilmek için bağlantıda kalın.Sağlıcakla... misak"

Enternasyonel Gürül/(tü)Gürül Çağlama Clicks,Cuts,Micro,Id,Neo Galactica,Space Tunes, Indie,Mini-m@l,Textart,64 Bit Konvasiyonel Techno Musikileri-Esenlikle Dinleyiniz.-Misak

Her Türlü Eleştiri,Öneri vs .İçin İletişim Kanallarımız;
info[at]dinamo.fm - www.dinamo.fm – misak[at]dinamo.fm
http://deuss-makina.blogspot.com

Her Pazartesi Gecesi 22:00 -23:00 Arası Dinamo 103.8
---------------------------------------------------------
>>>>>Info
Gör/Sel_Sıklaşan_Sekteleyen_Çoğaldıklarıyla_Kesilen_Evrim-Doria

Photo Courtesy From http://synergy001.blogspot.com 2006 (c) Badger

>>>>>Poemé

Bir Deniz Kıyısında- Peyo YAVOROV

Uzun süre baktım: bir tekdüzelikte
Her dalga koşuyordu ardı sıra bir başka dalganın
Issız ve sonsuz denizde.
Bir kuş gibi tıpkı, hafif kanatlı
Belirdi pupa yelken bir tekne
Ve ok gibi uzaklaştı.
"Dur! " fakat köpüklü dümen suyundan
Hiçbir iz kalmadı geçince bir an.
Silikleşir silikleşmez o tekne
Gözlerimden yakıcı yaşlar fışkırdı
Yavaşça kayarak yüzüme.
Dünya bir denizdir.. ve benden
Nedir kalacak olan ardımda
Burada, yaşamış olduğum şeylerden....

Atol BEHRAMOĞLU Çevirisyle...

Comments