Deuss Ex Machina # 148 Ses; Yankılar, Titreşimler Kavislerde Dolaşımlar

Kay(ıp)bedenler K/lan+-Dereasonable (VV)arp Presents
Deuss_Ex_Machina_148_--_Ses; Yankılar, Titreşimler Kavislerde Dolaşımlar

13 Kasım 2006 Pazartesi gecesi “canlı” yayınlanmış programın parça dizinidir.
>>>>>Musique
>1<-Final Fantasy-Song Song Song (Tomlab Records)
>2<-The Whistest Boy Alive-Fireworks (Smalltown Supersound)
>3<-Cansei De Ser Sexy-Meeting Paris Hilton (Sub Pop Records)
>4<-Fujiya & Miyagi-Colorbone (Tirk)
>5<-The Gossip-Standing In The Way Of Control (L'Age D'Or)
>6<-Panthers-Thank Me With Your Hands (MSTRKRFT Remix) (Plant Music Inc.) >7<-Justice-Let There Be Light (DJ Funk Bounce Dat Ass Remix) (Vice Records)
>8<-Linus Loves-One More Chance (Breastfed Recordings)
>9<-Booka Shade-Darko (Get Physical Music)
>10<-Uffie-Pop The Glock (Arcade Mode)

Ses; Yankılar, Titreşimler Kavislerde Dolaşımlar-Bölüm(148)-Nihai Kılınana Kadar Çaba Sarf Edilmiş Tınıların İzlerinde Keşifler
>>>>>Bildirgeç

Deuss Ex Machina, başlangıcından bu yana savrulmakta olduğu ses dehlizlerinin derinlerinde keşliflere devam ediyor. Varolanı, mutlak bir sevinç ile irdeleyerek. Üretilen her notadaki emeğin hakkını verebilmek gayesiyle.Bu minvalde haftalardır gerçekleştirmeye çabaladığımız bir girişimin de ilk denemelerini gerçekleştirmiş olduk. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı içerisinde, Proodos güncesinden tandığımız Sühan Gürer ile başlamış olduğumuz konuklu programların ikincisini 13 Kasım akşamı İKSV'den Harun İzer ile gerçekleştirdik.

Sesin merkezinde olan bir isim Harun, yazıları ve dinledikleriyle destekli kılavuz kişilerden. Müziği değerlendirmenin, beğeniden ve kişisellikten geçtiğine inanan müzik dinleyicisi için de yeni şeyleri keşfedebilme konusunda yardımcı bir aracı.Hali hazırda İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nda çalışmalarına, websitesi.blogspot.com adresinden de yazılarını paylaşmaya, Dogstar'da da dinletilerine devam ediyor.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilmiş olan Kod Müzik ve İKSV'nin ortak projesi Phonem Elektronik Müzik Platosu'nun hemen ardından Harun İzer'i ikinci konuğumuz olarak Şehrin Ritminde konuk ettik. Düz hatlarda ilerlemeyen, değişik melodik aksamları bir saat içerisinde sizlerle paylaşmaya çabaladık.Ki, bunlar içerisinde bu satırların yazarı da dahil olmak üzere yeni bir kaç ismi de ilk def'a dinleme imkanımız oldu. Farklı açılımları, elektronik müziğin gidebileceği yönleri, Phonem'in kısa birer değerlendirmesini, Akustiğin ve Rock müziğin dinamikliğinin tekrardan elektronik harmanı ile kendini yeniden yaratmasına uzanan bir dizi başlığı da bir saatlik süre içerisinde mümkün olduğunca değinmeye çalıştık.

Hasıl olan, maalesef kısıtlı bir dinleyici güruhuna hitap etmeyi başarmış yeni isimlerin, yeni yönlerin izlerinde birer başlangıç sağlayabilmeyi umarız başarmışızdır.Deuss Ex Machina'nın duraklar, izler arasında seyahtinde önemli bir günü bizimle paylaşmış olan Harun İzer'e de bu vesileyle bir kere daha teşekkür ederiz.Konuklu programlarımızın süreç içerisinde devam edeceğinin de müjdesini vererek, cümlemizi toparlayalım.

Enternasyonel Gürül/(tü)Gürül Çağlama Clicks,Cuts,Micro,Id,Neo Galactica,Space Tunes, Indie,Mini-m@l,Textart,64 Bit Konvasiyonel Techno Musikileri-Esenlikle Dinleyiniz.

Her Türlü Eleştiri,Öneri vs .İçin İletişim Kanallarımız;
info[at]dinamo.fm - Dinamo - misak[at]dinamo.fm
Makina
Her Pazartesi Gecesi 22:00 -23:00 arası Dinamo 103.8
---------------------------------------------------------
>>>>>Infogör/sel_r-i-t-m seyyahnamesi
Pixelpost
Photo Courtesy From Hans Deloof's Blog (c) photo © Hans Deloof 2006
>>>>>Poemé
Kikirikname - Salah BİRSEL

Sizinkisi de gülmek mi a kikirikler
Gülünce şöyle sunturlu gülmeli
Bir iki üç dişleri göstermeli
Sırıtmalı değil zangır zangır gülmeli

Yakaları kolalatmalı bir iki üç
Bir iki üç başları doğrultmalı
Boşuna değil bu öğütler inanın
Gülünce sabah akşam gülmeli

Ceketler kavuşturmalı bir iki üç
Köşelerde değil ortalarda gülmeli
Düğmeleri parlatmalı zamanında
Gülünce şapkalarla gülmeli

Bir iki üç sayıyla bükülmeli
Sırayla değil hep birden gülmeli
İşin bütün inceliği burda a kikirikler
Gülünce dişleri göstermeli

Comments