Deuss Ex Machina # 153 Ses Yankılar, Titreşimler Kavislerde Dolaşımlar

Kay(ıp)bedenler K/lan+-Dereasonable (VV)arp Presents
Deuss_Ex_Machina_153_--_Ses; Yankılar, Titreşimler Kavislerde Dolaşımlar

18 Aralık 2006 Pazartesi gecesi “canlı” yayınlanmış programın parça dizinidir.
>>>>>Musique
>1<-Deadbeat-One.Two.Three.Infinity (~scape)
>2<-Monolake-Melting (Monolake-Imbalance Computer Music)
>3<-Jesse Somfay-Tonight's Frail Desire (Budenzauber Recordings)
>4<-Patrick Chardronnet-Eve By Day (Ripperton's Lovelee Dae Mix) (Connaisseur Recordings) >5<-Yapacc-Floating (Neuton)
>6<-Someone Else-Funny Wawa (Roman,Photo)

Ses, Yankılar, Titreşimler Kavislerde Dolaşımlar-Bölüm(153)-Endüstriyelleşme Yolunda Tekli Adımlar

>>>>>Bildirgeç
Üretim noktalarını, ilgili referansları da göstererek paylaşmaya devam ediyoruz. Söz konusu müzik olduğunda olanaklarımız dahilinde şimdinin müziğini sizlerle paylaşmaya, sizden gelenleri sunmaya çabalıyoruz. Elektronik müziğin, teknolojik gelişime paralel bir ivme ile artışını gözlemlemek, yeni addedileni paylaşabilmek en önemli gayemiz. Bu minvalde başlatmış olduğumuz konuklu programlar dizisinin üçüncüsünü dün akşam Dinamo 103.8'de Revep güncesinin arkasindaki isim Kerem ile gerçekleştirdik.

Elektronik müzik çaba gerektiren bir müzikal disiplin.Trend olarak ele alınan ve bir süre sonra unutulup gidenlerin yanında her daim bizlerin kulaklarında yer edecek isimler elektronik müziği taşımakta. Yeniden belirtmekte fayda var, sürekli kendi içerisinde gelişim ve ilerleme gösteren bir müzikal disiplinden bahsetmekteyiz. Sınırların ve sınırlandırmaların dinleyicinin ölçüsüne göre değişkenlik gösteren bir yapıyı barındıryor. Kerem'de bu çoklu katmanlı çok kesitli müzikal disiplinleri keşfetme, ilerlettiği müzikal birikimi ile notlarını, yazılarını paylaşıma açmış bir dinleyici.

Undomondo, Proodos, Websitesi, The Modern Way gibi güncel müzik takip güncelerinin izlerinden feyz alarak Revep sitesinin başlangıcını geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde verir. Deuss Ex Machina'da programımız içerisinde de kendisini elektronik müzik ile olan bağlantısının gelişimini, takip ettiği isimlerden birer örnek parça ile duyurmaya çabaladık. Minimal elektronik müziğin disiplinler arası kurgusunda son halkalarından biri olarak tanımlayabileceğimiz Dub etkileşimli soundların merkezindeki Deadbeat'in ~scape etiketinden yayınlanan Version Immersion kaydından One.Two.Three.Infinity ve bu senenin en başarılı çalışmalarından birisine imzasını atmış Robert Henke'nin Monolake projesinden Melting parçası melodik yüzeylerin yeni keşiflerinden olarak dinleyiciler ile buluştu.

Keza geçtiğimiz programlarda da yer vermeye çalıştığımız Archipel net etiketinin keşiflerinden Jesse Somfay'in Budenzauber Recordings etiketli Tonight's Frail Desire parçası da elektronik müziğin güncelliğinde nelerin olduğuna dair önemli bir seçimdi. Geçen senenin büyük çıkışlarından birini gerçekleştirmiş olan Patrick Chardronnet ve tanınmasını sağlamış olan Club Anthem parçası Eve By Day'in Raphael Ripperton'ın tezgahında işlenmiş düzenlemesi, Ricardo Villalobos'un 1998 tarihli Unflug parçasının Good Groove ile yapmış oldukları düzenleme ile tanınan Uwe Giegler aka Yapacc'ın son çalışmasına değindik. Neuton etiketinden yayınlanan plağın kuvvetle muhtemel minimal dinleyicisi için gerekli olan tüm alt yapıyı barındırdığını bir kere daha belirtmekte fayda var.

Seçkinin kapanışını ise Unfoundsound ile yeni isimleri, Foundsound etiketi ile de profesyonelliğe geçiş yapmış yeteneklere imkan sağlayan firmaların ardındaki isimlerden Philadelphia'lı Sean O'Neal'in Someone Else olarak technoesk denemeleri yayınlayan Roman Photo etiketinin ilk kaydından Funny Wawa parçası ile Şehrin Ritminde konuk oldu. Müziğin farklı açılımlarını, anlaşılabilir kılma çabasında Kerem'e ve tüm emek sarf edenlere birer kere daha teşekkürlerimizle. İyi Haftalar.

Allame-i Ulul Arz'den Ara Nağmeler
Deadbeat
~scape
Monolake
Jesse Somfay
Jesse Somfay At Myspace
Archipel
Patrick Chardronnet
Connaisseur Recordings
Connaisseur Recordings / Alex At Myspace
Raphael Ripperton
Yapacc
Yapacc Live Directly Download
Neuton
Someone Else
Beatport

Enternasyonel Gürül/(tü)Gürül Çağlama Clicks,Cuts,Micro,Id,Neo Galactica,Space Tunes, Indie,Mini-m@l,Textart,64 Bit Konvasiyonel Techno Musikileri-Esenlikle Dinleyiniz.

Her Türlü Eleştiri,Öneri vs .İçin İletişim Kanallarımız;
info[at]dinamo.fm - Dinamo - misak[at]dinamo.fm Makina

Her Pazartesi Gecesi 22:00 -23:00 (GMT +2) arası Dinamo 103.8
---------------------------------------------------------
>>>>>Info gör/sel Yansıtma, Ya Da Yanılma
http://elad.cmg.co.il
Photo Courtesy From Elad's A Few Clicks Blog (c) photo © Elad 2006
>>>>>Poemé
Suda Yiten Ayışığı - Nihat BEHRAM

Kırk sevginin baygınıyım - belki de yüzkırk -

yine de yalnızlık yalazlanır kırık kalbimde

Otların tutuklusu

haylazı ağzım

şimdi tutlusu kara suların.

Her şeye yeniden başlayabilseydim eğer

aşkımı acıyla anmazdım artık.

Ben ki delisiyim suların, oysa bu sular

çöl rüzgarı kadar bulanık.

Akar gibi geçiyorum dünyadan, ısınıp bakınmadan,

sarhoş

sıkılgan

sırılsıklam...

Kırk diyarda kırkbin öpüşün bitkiniyim

dudağında kırkbin kekik tadı kamaşır

yine de kalbim ısırgan mı ısırgan.

Eşini çağlayana kaptırmış balığıyım bu nehrin;

aydır, geceden beri dişlenmiş kelebeğin

her sabah ağzımda ölümüyle buluşan.

Comments