Yırtık Cd Kabı# 4 - Donnacha Costello 6X6


Donnacha Costello – 6X6=36 (Minimise Records)

Müziği aritmetik çerçeveler içerisinde sunma çabası giderek mekanik ve donuklaşan sonuçların ortaya çıkmasını sağladı. Kulağa tanıdık geldiği her halinde aşikâr olan melodiler bir örnekleştirilerek farklı etiketlerden yayınlana dursun, içerisinde bulunduğu disiplinin müzikal zenginliğine çaba sarf eden isimler de mevcut.

Geleceği önceden kestirmiş ve huzur dolu rahatsızlıklar yaşamamıza olanak sağlamış Achim Szepanski’nin Force Inc. etiketinden “Growing Up In Public” ve Mille Plateaux’den“Together Is The New Alone” ile deneysel kurgulamaların da dinleyiciyi etkisi altına alabileceğini kanıtlamış İrlanda’lı Donnacha Costello 6X6 ile müzikal serüvenine devam ediyor.

6X6 özellikle son dönemi içerisinde parçalarındaki “yüksek ritm” coşkunluğunun devamı olan bir kayıt. Kurucusu olduğu Minimise etiketinden önce üç parti halinde plak formunda yayınlandı. Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde de tüm çalışma cd formunda dinleyiciye ulaştı. 6X6, Donnacha Costello tarafından 6 günlük yoğun bir tempo içerisinde her biri 6şar dakikadan ibaret olan, 6 şarkıdan; Studio Eins, Richie Hawtin gibi minimal techno’nun ana çıkış kayıtlarının izlerinden giden bir dökümantasyon.

Basitçe bir “döngünün” dans edilmesi için gerekli olan tüm zemini ortaya koyan “6.1”, derinlerine gizlediği egzantrik ses kotaları ile “6.2”, Kirli vuruşların dijital kesitler ile harmanlandığı “6.3” ve hiper aktif bass kümelerin, hi snatchler ile dizginlerinden boşaldığı "6.4" parçaları 6x6 nın dans yönünü betimliyor.

“6.5” ve “6.6” ise birbiri ardına dinlendiği zaman geçişlerde var edilmiş kurgusallığı ile Donnacha Costello'nun deneyselliği de elden bırakmadığını da gösteriyor. Sonuç ise “mp3” çağında modern kompozisyonların hala derinden etkileyiciliği, ne kadar çabuk tüketirsek tüketelim.

Tür-Halet-i ruhiyenize göre şekillenen modern elektronika
Ağ Bağlantısı-

Comments