Yırtık Cd Kabı# 6 - Koop-Koop Islands

Koop-Koop Islands (Compost Records)

Caz standartları içerisine konumlandırdıkları melodik aksamlar, elektronik öğeler ve İskandinavya’ya özgü chill out duruşunu bir bütün haline getirmeyi başarmış Stockholm’lü Oscar Simonsson ve Magnus Zingmark’ın topluluğu Koop dört senelik bir aranın ardından Koop Islands albümü ile sonbaharın son demlerinde tatlı bir gülümseme vaad ediyor.

İlk çalışmaları olan “Sons Of Koop”da deneyselliğin trip hop ile kesişimini, “Waltz For Koop” albümünde ise 60’lı yılların bossa nova ses erimini, güncel olan acid caz ve breaks vuruşları kulüp dinlenceliği içerisine sokmayı başarmışlardı.

Müzikal gezginlik şiarı ile yol alan ekibin son çalışması da konseptlere bağlı müzikal çizgilerini yine yeniden engin caz standartları ile oluşturmalarının bir yansıması.Koop Islands, 60’ların caz’ı, Monica Zetterlunds gibi İsveç sahnesinin deneyimli şarkıcı-şarkı yazarı isminden yola çıkarak Stockholm sahnesinin derinlerini, olasılıklar dahilinde Koop’un bugüne kadar üretmiş olduğu müziğine de dayanan, destekleri sağlam olan bir dinleti çalışması.

Senelerin getirdiği ve müzikal standartizasyonların de yeniden yorumlanması da iklinin ustalaşacağı yönü de tayin ediyor.İkiliden Magnus Zingmark’ın belirttiği gibi Dünya üzerinde üretilmiş olan tüm müzikal kimlikler kesitler halinde Koop’un müziklerinde seyrüseferine devam ediyor.

Yılların kronojik gelişimleri bir yana hala dinleyiciyi ateşleyen 30’lu yılların swingleri, orkestraların en cafcaflı günlerindeki ateşleyiciliği bugün de makbul hale getiriyor.

Hird topluluğunun solistlerinden Yukumi Nagano, Galliano topluluğunun yadigarlarından Earl Zinger gibi yetkin isimler de vokallerde Koop topluluğunun şarkılarına ruh’u kavuşturmayı başarıyorlar. Denenmesi faideli, kısa notları ile doyurucu notaları barındıran, caz sahnesi üzerinden alternatif akımlara doğru yollanacağınız şenlikli bir uzun çalar.

Tür-Muhteviyatı Moleküllere Ayrıştırılmış Eğlence Dozu Yüksek Caz Standartları

Ağ Bağlantısı- http://www.k-o-o-p.com ve http://www.myspace.com/koop

Comments