Deuss Ex Machina # 162 - Quando Você Acordar Para Certo


Kay(ıp)bedenler K/lan+-Dereasonable (VV)arp Presents
Deuss_Ex_Machina_162_--_Quando Você Acordar Para Certo
Dea Ex Machina # 11

12 Mart 2007 Pazartesi gecesi “canlı” yayınlanmış programın parça dizinidir.
>>>>>Musique

>1<-Lavender Diamond-I’ll Never Lie Again (Rough Trade Records)
>2<-Lavender Diamond-Bring Me A Song (Rough Trade Records)
>3<-Lavender Diamond-Like An Arrow (Rough Trade Records)
>4<-Gruff Rhys-Candylion (Rough Trade Records)
>5<-Gruff Rhys-Gyrru Gyrru Gyrru (Rough Trade Records)
>6<-B.C. Camplight-Scare Me Sweetly (One Little Indian)
>7<-B.C. Camplight-The Hip And The Homeless (One Little Indian)
>8<-The Detroit Cobras-Mean Man (Rough Trade Records)
>9<-The Detroit Cobras-Cha Cha Twist (Rough Trade Records)
>10<-Jesse Malin-Little Star (One Little Indian)
>11<-Jesse Malin-In The Modern World (One Little Indian)
>12<-Maxïmo Park-Our Velocity (Warp Records)
>13<-The Long Blondes-Giddy Stratospheres (Rough Trade Records)
>14<-The Gossip-Standing In The Way Of Control (Soulwax Nite Version) (Back Yard Recordings / Seamless Recordings)
>15<-Paradox 3000 vs. Kasabian-Processed Breaks (Shoe / Distinctive Records)
Quando Você Acordar Para Certo-Bölüm(162)-Biçar Kalmak Değildir Sorun Asl’elden Gidendir Gafil Uykusunda Dımdızlak Belleğin Uçup Gitmesi...Neticesiz Tümceler
>>>>>Bildirgeç

Sözel girişlerin uzun zamandır pek karşınızda olmadığının bilincindeyim. Fazlasıyla komplike ve giderek birbiri içerisine yumak halinde gelişmekte olan çözümsüzlük ve problemler neredeyse hiç bir kelimeyi tarafıma yazdırmayı uygun görmedi. Bi fiil program gerçekleşse de arada bilgi notları gecikti, listeler terslendi. Mevsim değişirken belki olur a sıkıntıları da atabilmenin bir yolu olarak bir iki satır imlemeye gayret edeyim diyerek notlarımıza geçelim. Ne demiştik, müzik...

Daha önceki programlarımızı takip edenlerin bileceği üzere Equinox Müzik işbirliği ile gerçekleştirmiş olduğumuz Dea Ex Machina’yı iki ay sonra geçtiğimiz Pazartesi akşamı gerçekleştirdik.Müzikal çeşninin hemen hemen her ana türüne ve bunlar ile bağlantılı olabilecek alt kayıtları dinleyicilere ulaştırmakta olan Equinox Müziğin geniş kataloğundan seçtiğimiz indie merkezli çalışmalar Dea Ex Machina # 11’i oluşturdu.

Gitarlı tonların ötesinde, bir günce kıvamını yakalamaya çabalamış olan bir topluluk ilk konuğumuz oldu. 2005 yılından bu yana çalışmalarını Becky Stark’ın vokallerde yer aldığı, Jeff Rosenberg (gitar), Steve Gregoropolous (piyano) ve Ron Rege Jr. (vurmalı çalgılar)’den oluşan kadrosu ile gerçekleştiren Lavender Diamond sözünü edeceğimiz. Fazlasıyla naif, keskin hatlar yerine derinden etkilendikleri, bir yerde kılavuz belledikleri eskilerin akustik anlayışını, müzikal çizgisini bugünlere taşımayı amaç edinmiş bir grup. Türler arası bir keskinlik değil onların icra ettikleri, birbirleri içerisine örülmüş bir günlük. Yaşamsallığımıza koskoca el fenerleriyle bir dikiz kıssasında.

2005 yılında yayınlamış oldukları The Cavalry Of Light’ın üzerine inşaa ettikleri debut uzunçalarları Imagine Our Love Mayıs ayı içerisinde Rough Trade etiketiyle yayınlanmadan Dea Ex Machina’daydı. Verilen onca karara rağmen vazgeçemediğimiz yalanlara artık son verilmesini salık veren “I’ll Never Lie Again”, dozajı iyi ayarlanmış bir tutam dilek “Bring Me A Song” ve eğlenceli olmanın şekilden şekile girmeden de gerçekleşebileceğini, destekli vuruşlar ile bezeli “Like An Arrow” önümüzdeki bahar aylarında Lavender Diamond’ı takip edilmesi için önemli alt yapıları biz dinleyicilere sunuyor.

Bu benzemezlik ve ilerisinde tamamen bağımsız yönelişimleri daha önce Galli topluluk Super Furry Animals’ın müziklerinde de dinlemiştik. Ekibin harareti yüksek, manidar derecede eğlendiricilik odaklı, üstelik Galca yorumlama ile zor bir kulvarı deştiği düşünülürse alternatif olmak için dahi başlı başına riskler almak gerekiyor. Söz konusu ekibin üyelerinin solo çalışmaları geçtiğimiz yıllarda yayınlanmıştı. Ekibin solisti ve “front-man”i olan Gruff Rhys’da ikinci uzunçaları “Candylion”ı Rough Trade etiketi ile yayınladı.

Yr Atal Genhedlaeth adlı ilk çalışmasının üzerine kotardığı çalışmada Rhys, alabildiğince egzantrik işlerin altına imzasını atıyor. Sözel gerçekliğin yanında bu sefer ses denemelerinde uzmanlaşmanın yansımalarını sunuyor Candylion’da. Observer Music Monthly’de yayınlanan kritiğe göre de Kelt müziklerinin geçmişini son derece yetkin bir şekilde irdeleyen, biraz ironik olsa da Gruff Rhys’ın en anlaşılabilir çalışması olarak betimleniyor albüm. Masalsı bir karakter aslanşeker’in meraklısına hikayesi “Candylion” ve bir yol müziği olarak icra edilmiş olduğu sanatçı tarafından belirtilmiş olan “Gyrru gyrru gyrru” gibi birbirleri ile bütünleşik olan çalışmalar Rhys’ın ileride de kulaklarımızı farklı süprizler ile renklendireceğinin işaretini oluşturuyor.

Bu önerilerimizin yanı sıra program dahilinde, Pennsylvanya’lı Brian Christianzio’nun surf müziklerinden, Bacharach klasiklerine uzanan Blink Of A Nihilist kaydından, Motown soundlu Punk Soul molotofçuları pardon müzisyenleri The Detroit Cobras’ın 2005 tarihli kaydı Baby’den 24 Nisan’da yayınlanacak olan Tied & True öncesi bir hatırlatma olarak ve İstanbul’da da Ocak sonunda Radar Live kapsamında konuk ettiğimiz Maximo Park’ın yeni uzunçalarlarından ilk çalışma olan Our Velocity parçasını sizlerle paylaştık.

Detaylandırılmış notlar için ilgili ağ bağlantılarına göz atmanızı salık veririz. Güncel müziğin içinde de alternatifi hiç olmadığı kadar esnek yapılar ile irdeleme çalışmalarına biz tam gaz devam ediyoruz. Deuss Ex Machina ve Dea Ex Machina’ya bekleriz. Müziğinize sahip çıkın...

Allame-i Ulul Arz'den Ara Nağmeler
Lavender Diamond - http://www.lavenderdiamond.com/
Lavender Diamond At Myspace - http://www.myspace.com/lavenderdiamond
Gruff Rhys At Myspace - http://www.myspace.com/candylionmusic
Gruff Rhys İncelemesi http://www.pitchforkmedia.com/article/record_review/40137/Gruff_Rhys_Candylion
B.C. Camplight At Myspace - http://www.myspace.com/bccamplightmusic
The Detroit Cobras At Myspace - http://www.myspace.com/thedetroitcobras
Jesse Malin http://www.jessemalin.com/jesse.html
Maximo Park http://www.maximopark.com/
The Gossip - http://www.gossipyouth.com/
Rough Trade Records - http://www.roughtraderecords.com/
One Little Indian - http://www.indian.co.uk/
Y4K Series From Distinctive http://www.myspace.com/y4kseries
Distinctive Records http://www.distinctiverecords.com/default.asp

Enternasyonel Gürül/(tü)Gürül Çağlama Clicks,Cuts,Micro,Id,Neo Galactica,Space Tunes, Indie,Mini-m@l,Textart,64 Bit Konvasiyonel Techno Musikileri-Esenlikle Dinleyiniz.
Her Türlü Eleştiri,Öneri vs .İçin İletişim Kanallarımız;
info[at]dinamo.fm - http://www.dinamo.fm/ - misak[at]dinamo.fm
Her Pazartesi Gecesi 22:00 -23:00 (GMT +2) arası Dinamo 103.8
---------------------------------------------------------
>>>>>Info gör/sel Cekimsiz_Taban
Photo © Anna’s Annia1410 Photoblog © 2007 Anna
http://ania1410.rox.pl/
>>>>>Poemé
Şişe - Roni MARGULIES

Her paylaştığımız şarap şişesi
uzun bir ayindi adeta,
birlikteliğimizi teyid ederdi.

Tanıştığımız yaz Girit'te bir bağda
durup yediğimiz üzümleri
anmış gibi olurduk her bardakla.

Şimdi de, kim olursa olsun yanımda
masama gelen her şarap şişesini
Elsa'yla birlikte içiyoruz.

Kırık bir şişenin yarısı onda,
yarısı bende sanki:
Keskin kenarlarını paylaşıyoruz.

Comments

Bettydir said…
sen bu yayını yaparken ben yanındaydım =)
nice'lerine..