Plump DJs/2 = Amanin Aman

Geçtiğimiz Cuma günü Radarlive etkinlikleri kapsamında Goldie ile girdiğimiz aksak ritmin en tepesine vardık Plump DJs'den Lee Rous ile. Niye iki kişi de tek kişi olmaz da şöyle de böyle de tartışlamarı arasında karşımıza kapı gibi bir Lee Rous çıktı. Ama önce kronolojik sırayla gidelim.

İçeri girdiğimde saat 12'ydi ve Mindfreq (Bora) askerden dönüşünden sonra plaklara yeniden ısınma evresindeydi. Sahnenin önünde sakince yerimizi aldıktan sonra Bora gittikçe ateşlenmeye başladı. İçerisi dolmaya başladığında ise yanıp tutuşuyordu deyim yerindeyse. Türkiye'nin en iyi breakbeat DJ'ini uzun bir ara ile Godet'den sonra ilk defa dinliyordum ve gerçekten özlediğimi fark ettim. Başarılı bir performanstan sonra yerini Lee Rous'ya bıraktı saat 2 sularında.

Lee Rous o dakikadan sonra inanılmaz bir enerji ile setine girişti. Daha ilk dakikadan itibaren seyirci ile olan diyaloğu, neden Plump DJs'in Creamfields'da en iyi performans seçildiğini ortaya koydu. Setten önce arkada sessiz sakin duran adamın yerine bir anda devasa bir canavar yerleşti. Çok güçlü çalışmalarla başladı, sonra tempoyu sakinleştirdi, hard house'a bile döndü. Ama daha sonra insanları oldukları yerden alıp bir anda havalara yükseltti. "Get Kinky" geldiğinde ise Big Beat'in üst seviyesine gelmiştik artık.

Genel olarak çok başarılı bir geceydi. Kalabalıktı ve bu sebeple bazen dans etmekte zorlandık yer açısından ama hakettiği ilgiyi görmesine çok sevindim. Zaten sonradan kendimize dans edecek yeri de açtık. Dinamo FM'e tekrar teşekkürler. Goldie'den sonra gerçekten iyi geldi. Plump DJs'i aslında yazın bir de festivalde görmek lazım. Geçen sene RNC için olmamıştı, belki bu sene olur. Festival ortamında çok daha etkili olacaklarına eminim.

Not: Resimleri ben çektim cep telefonumla. Kalitedeki sınırlılık bu sebepledir.

Comments