Yırtık Cd Kabı# 7 - Replikas-Film Müzikleri

Gerek canlı performansları gerekse de albümlerinde dinletmiş oldukları ses erimleri ile fena halde yaklanadığımız Replikas'ın film müzikleri çalışması ile ilgili notumuzu aşağıda bulabilirsiniz. Birgün gaztesinde yayınlanan habere istinaden bir de duyuru gerçekleştirelim. Topluluk aynı zamanda 27 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında Avrupa turnesine çıkıyor. 27 Nisan Amsterdam, 28 Nisan Hengelo, Macaristan da Mediawave Festivali çatısı altında üç farklı mekanda konser verecek son durak olarak da 2 Mayıs tarihinde Münih konseri ile turnelerini tamamlayacak. Oralardan bizleri takip eden okurlarımıza da bir ölçek Replikas tekrardan önerimiz olsun...
Replikas-Film Müzikleri (RH Pozitif Music Publishing)


Farklı tematikler, derinlerine gizlenmiş melankolik yansımalar, harbiden ne oluyoruz dedirtmeyi başartan tınılar, keşmekeş ve kaos’un müziklerinde daha da çoğaldıkça ayrı bir kıvanç duyduğumuz Replikas topluluğu Film Müzikleri ile tekrar seslerini yükseltiyor.


2000’de yayınladıkları Köledoyuran, içsel bir hesaplaşmanın deşildiği Akis, bilincin itirafı Acayip Korkak Birisiyim ve ürettikleri müziğin tavrını ortaya koyamayı başarmış Gulyabani Müzik gibi parçaları barındırmıştı.2002 yılında elektronik tonların daha belirginleştiği karmaşanın seslerini bütünleştiren, çözümlemenin dinleyiciye bırakıldığı şarkılardan oluşan Dadaruhi belirgin bir çıkış elde etmelerini sağlamıştı.


Geçtiğimiz yıl ise yine Replikas “beş benzemezlerinden” bir diğeri olarak tanımlayabileceğimiz “Wharton Thiers” destekli özgün rock formuna en çok yaklaşmış ancak yine de deneysellik potansının her daim açık tutulduğu “Avaz” albümünü yayınlamışlardı.


Yukarıdaki satırlarda değinmeye çalıştığımız üzere Replikas var olanın deformasyonundan çekinmeden yenileşmeyi gerçekleştiren bir topluluk.Elektrikli gitarın kullanım sınırlarını nicelik olarak değil nitelik olarak da uluslararası arena içerisinde değerlendirilebilecek bir yetkinliğin ürünü olarak “Avaz”ın da b-side olabilecek Film Müzikleri ile çıkageldiler.
Serdar Akar’ın “Maruf” ve Kutluğ Ataman’ın Perihan Mağden’in romanından uyarladığı “İki Genç Kız” filmlerinin sahneleri arasında duymuş olduklarımızı bir “soundtrack”in vaad ettiğinden fazlası olarak geri dönüyor. Kozmopolit kent yaşantısı ile Anadolu’nun kesişimini iki filmin izlerinden harteketle kotarılanlardaki bilmeceler kafalarda heyecanlı beyin jimnastiklerine yol açıyor.”Topal Ruh” “Meydan”da “Hayırlı Olsun”. Esefle Dinliyoruz.

Tür-Sen, Ben, Biz Onlar İçin Tekmili Birden Saykodelik-Pop Şıngırtılar
Ağ Bağlantısı- http://www.replikas.com/
Trendsetter Dergisi Aralık 2006 tarihinde yayınlanmıştır.

Comments