Deuss Ex Machina # 169 - Quando Eravamo Giovani Siamo Più Duri Di Oggi


Kay(ıp)bedenler K/lan+-Dereasonable (VV)arp Presents
Deuss_Ex_Machina_169_--_Quando Eravamo Giovani Siamo Più Duri Di Oggi
Dea Ex Machina # 12

07 Mayıs 2007 Pazartesi gecesi “canlı” yayınlanmış programın parça dizinidir.

>>>>>Musique
>1<-Grizzly Bear-Easier (Alternate Edit) (Warp Records)
>2<-Grizzly Bear-Knife (Warp Records)
>3<-Joan As Police Woman-Sweet Thing (Reveal Records)
>4<-Joan As Police Woman-Eternal Flame (Reveal Records)
>5<-Spooky-Strange Addiction (Spooky.Uk.Com)
>6<-Spooky-Belong (Spooky.Uk.Com)
>7<-Spooky-Shelter (Spooky.Uk.Com)
>8<-Dolores O’Riordan-Ordinary Day (Sanctuary Records/Equinox)
>9<-Dolores O’Riordan-Ecstasy (Sanctuary Records/Equinox)
>10<-Dolores O’Riordan-October (Sanctuary Records/Equinox)
>11<-!!!-Must Be The Moon (Hot Chip Remix) (Warp Records)
Quando Eravamo Giovani Siamo Più Duri Di Oggi Bölüm(169) – Kesin ve Keskin Olan Zedelenmiş Onurumuz, Yakarışımız Gençliğimizin Kıvılcımına Vurulan Darbelere... Saykılama Sayıklama Saykodelia....
>>>>>Bildirgeç
Keşfedilmemişe olan merak biraz da müziğin dinlence gelişiminde kulaklarımızın evrimine olanak sağlıyor. Tümcelerin sayfalar dolusu yığını yerine kimi zaman tek dizelik söz öbeklerinden menkul, veya sözsüz müzikler açmazlarımızı, dertlerimizi, meramımızı ve merakımızı gidermekte. İmkan el verdikçe, merak uyandıkça dehlizlerin derinlerinden herkes kendi payına düşene ulaşıyor. Dinliyor.

Bu minvalde merak ve meram kurmasına en fazla çeşni ile sizlerle paylaşmayı amaç edinen Deuss Ex Machina programının alt bölümlerinden Dea Ex Machina geçtiğimiz Pazartesi akşamı Dinamo 103.8’de sizlerle beraber oldu. Kendi içlerinde birbirleri ile örtüşen, çelişkiyi ve hayatta yenilen çelmeyi, destekli söz birikimlerinden, geniş spektrumlu orkestrasyonlara uzanan bir kolaj halinde.

Elektronik müziğin neredeyse mihenk taşı haline gelmiş pek çok prodüktör ve topluluğa ev sahipliği yapmış olan Warp Records, millenium dönemecinin ardından alternatif rock müziğinin de geleceğine dair önemli kayıtları yayınlayan bir firma oldu. Broadcast, Maxïmo Park, Jackson & His Computer Band, Battles ve programın açılışında yer verdiğimiz Grizzly Bear melodik aksamları, deneysellikle bütünleme yolunu tercih eden, alternatifi öykünmek yerine birebir yeniden oluşturarak meydana çıkaran isim ve gruplar.

Grizzly Bear’in müziği de bu deneysel potansının her daim açık tutulduğu bir proje. Başlangıcı piyasa dışında tuttuğu kayıtlar ile üretimlerini gerçekleştiren Edward Droste ile temelleri atılır. 2004 yılında yayınlanmış olan “Horn Of Plenty” indie’nin var edilmiş olan katı nizam kurallarının dışında yalın bir atılım olarak dikkatleri çeker. Droste’nin pek çok kaynakta her türlü enstrümanın çalma yetisine sahip olduğu imlenen ve ilk albümde de katkısı olmuş Christopher Bear’la yola devam kararı neticesinde şekillenme yavaş yavaş grup formuna daha yakınlaşır.Cape Cod yakınlarında kaydedilmiş olan Yellow House albümü geçtiğimiz sene içerisinde Pitchforkmedia gibi alanının önderi haline dönüşmüş bulunan e-portal tarafından yılın en iyi albümleri arasında gösterildi. Farklı nüanslar ile yapılandırılmış mellotron’dan vurmalı çeşitlemelere ve elektronik ara bağlantılar ile dinledikçe keşfedilebilecek ayrıntıları barındıran müzikler bir bütün halinde Grizzly Bear’in samimiyet dozu yüksek açılımlarını barındırmaktaydı. Albümden yayınlanmış olan ikinci kırkbeşlik olan Knife ve Easier’ın alternatif düzenlemesini sizlerle paylaştık. Melodik yansımalar ile donatılmış akustik öğeler barındıran çalışma ve tabii ki uzunçalar Yellow House önerimizdir.

İkinci önerimiz yaklaşık dört yıllık bir aranın ardından “Are You Listening” solo albümü ile dönüş gerçekleştiren Dolores O’Riordan. Ana akım rock müziğin içerisinde yayınladıkları kayıtlar (Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?, No Need To Argue, To The Faithful Departed, Bury The Hatchet ve Wake Up And Smell The Coffee), Dreams, Linger, Zombie, Salvation, You & Me, Daffodil Lament, Animal Instinct gibi parçalar ile on seneyi aşın bir süre dinlediğimiz The Cranberries topluluğunun “front-woman”ı olarak tanıyoruz kendisini.

Ana akım içerisinde yer alıpta doksan kuşağı içerisinde etkileyiciliğini korumayı başaran ve tutarlı bir müzikal izleği paylaşmış bir ekibin ardından Dolores grubun nihayete ermesini şöyle açıklıyor: Giderek bir dev proje haline dönüşmekten ve fabrika şemantiğine yerleşebilecek bir üretim süreci daralması yaşanmasının tedirginliği neticesinde grup belirsiz bir süreliğine dağılır. O dönemin ardından bir annelik dönemi içerisinde yer alarak inzivaya çekilir sanatçı. Are You Listening? Biraz da bu dönemin sıkıntılarını, üçüz bebeklerinin gündelik gelişimleri ile ilgilenmiş bir annenin anektodlarını, yaşanmışlıkların hesap kitabını ayrıntılayan bir derleme.

Kızı için yazmış olduğu, anaçlığın mizacını ve koruyuculuğunu ortaya koyan albümden de yayınlanmış ilk kırkbeşlik “Ordinary Day”, içsel dokunaklılığı betimleyen, yaralayıcı “Ecstasy”, Yolunda gitmeyen dostlukların, dünyanın merkezi kendisi olduğunu zanneden müdahaleciliğe karşıt olarak sözlerindeki cesurluk, inadına devam etme azmini sürükleyici eklektik bir form ile sunduğu “October” parçaları albümün genel izleği hakkında umarız bir fikir edinmenizi sağlar. Yılların birikiminin ardından bu sefer daha sağlam adımlar ile ilerleyen bir anne bir müzisyen bir sırdaş olarak Dolores O’Riordan sizleri bekliyor. Devamı ve belirtemediğimiz diğer ayrıntılar için “Are You Listening ?” Dea Ex Machina’nın tavsiyesidir.İyi Haftalar...

Allame-i Ulul Arz’dan Ara Nağmeler
Grizzly Bear
Grizzly Bear At Myspace
Joan As Police Woman At Myspace
Spooky At Myspace
Spooky
Dolores O’Riordan
Dolores O’Riordan At Myspace
Are You Listening? Kritiği Müzik Parti.com
!!!
!!! At Myspace

Enternasyonel Gürül/(tü)Gürül Çağlama Clicks,Cuts,Micro,Id,Neo Galactica,Space Tunes, Indie,Mini-m@l,Textart,64 Bit Konvasiyonel Techno Musikileri-Esenlikle Dinleyiniz.
Her Türlü Eleştiri,Öneri vs .İçin İletişim Kanallarımız;
info[at]dinamo.fm - http://www.dinamo.fm/ - misak[at]dinamo.fm
Her Pazartesi Gecesi 22:00 -23:00 (GMT +2) arası Dinamo 103.8
---------------------------------------------------------
>>>>>Info Go-R-Sel
Angeltears © Andidas.com
http://andidas.deviantart.net/wallpaper/index.htm
>>>>>Poemé
Sis – Haydar ERGÜLEN

İki şehri var gecenin, biri gözümde
tütüyor, birinin dumanı üstünde yağmur
gibi çöken siste, bana bu uykusuz
şehri niye bıraktın, göze alamadığım
bir şehrin yerine bütün şehirlerdesin,
gece değil istediğin hayli karanlık
bakışlı bir şehrin gözleriyle çarpışmak
hevesindesin! Gözlerini anlıyorum henüz
bağışlayabileceği gözleriyle çarpışmadı kimsenin;
gözlerimizi uzaklıklar değil ki yalnız
göze alamadığımız yakınlıklar da acıtır,
ve gözleri ancak gözler bağışlayabilir,
öyle acıyor ki gözlerim kim bağışlayacak,
sis değil, uykusuzluk değil, iki uzak
şehir gibi ayrılıktan kavuşmuyor gözlerim :
Biri hepimizle gözgöze gibi hala uykusuz,
biri sis içinde kirpiklerine kadar açık,
bu sessizliği kim bıraktıysa, göremiyorum
konuşkan gözlerinde tek sözcük bile,
gözlerimiz birbirine değmiyor gecenin iki şehrinde

Kimsenin kimseye gözü değmiyorsa, şiir niye ?

Comments