Radar Live - Günce #1 - Mor ve Ötesi...Kesin ve Net


Gün güzel, gecemiz serin olması bâbı ile yollara düştük. Boğazın karşı kıyısında uzun bekleme molasında başlayan muhabbetler ile Radar Live havasına girilmiş oluyordu. Hemen hemen herkesin aklından geçen ile karşısında bulduğu arasında nasıl farklar olabileceği ana ekseni, müzik ise esas muhabbeti oluşturuyordu.

Sözleşmeler, gelişmeler nihayetlenmeler derken giriş kapısından adım attığınız anda Festival içinde kendinizi salmanız, müziğin tarafsız kestirme yolları için ara bağlantılar keşfetmeniz günümüz internet kuşağı için sıkı bir başlangıcı teşkil ediyordu.

Ana sahne’ 95 yılında kurulmuş bulunan ertesi yıl yayınlamış oldukları Şehir albümünden bu yana aralıksız 11 yıldır bildikleri yolda müzikleri neşr eyleyen Mor ve Ötesi ile açılışı gerçekleştiriyordu. Sözel birikimleri, sahne enerjileri ile aslında beklediğimiz ve Türk alternatif sahnesindeki ilerlemeyi başlatan topluluklardan biri olarak grubun uyumu, seyirci ile samimiyeti ve aralıksız, detonesiz, eksiksiz performansları ile mest edici bir giriş oldu.

Ağırlığın belki de en politik suları betimelenen şarkılara ev sahipliği yapan “Dünya Yalan Söylüyor” ve 2006 tarihli “Büyük Düşler” albümlerine bağlandığı, yer yer eski klasiklerden alıntılar ile ince anektodlar performansın genel izleğini oluşturdu. Özellikle vokalist Harun Tekin’in seçilmişlik ve seçilenler hakkında kısa yorumları, aktif bir şekilde yer aldığı Baskın Oran Kampanyası (2.Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı-İstanbul) için sözleri ile aslında mesajlarının belirli bir hizmet için ortaya çıktığını teyit etmiş oldular. Öylesine bir şekilden şekile girmecilik ile kalıplaşmak yerine var edilen lirik kompozeler bütünlüğü ile “Kenan Paşa”nın ‘da kulakları çınlatılmış oldu. Aslolanlar maalesef acıtıcı olsa da “kaçınılmaz gerçekliğimiz” ile bir kez daha yüz yüze gelmiş olduk. 2001 tarihli “Gül Kendine” albümünün açılış parçası “Daha Mutlu Olamam” bis için geri döndüklerinde fena halde bazılarımızı mutlu kıldı. Gitarın gece paralelinde uzanan akorları ile “Uyan” komutuna bağlandığımızda pek çoğumuz için “isabet” sağlanmıştı.

Aydınlık bir gelecek için çabalayan, kişisel çıkarımların en derinlerinden, politize gerçeklikleri ağdalamadan anlatan Mor ve Ötesi sağlam bir açılış günü yaşamamızı olanaklı kıldı. Ellerine Sağlık....

Radar Live’dan mümkün mertebe bilgiler geçilmeye devam edecek. İyi müziği farklı aksanlardan keşfedenlere, paylaşanlara selam ederek....

Comments