Miniatlon # 2 - Deneysellikte Yol Arama Çalışması

Mesaj kaygısı olmadan, dinlencelikte sentezlenebilir alternatif tüm seslere kucak açan bir oluşumdan bahsetmek istiyoruz. Elektronik müziğin görece daha rahat ulaşılabilir, dinlenebilir kurgularından ayrışarak yeni bir soluk getirmeye çalışan “Miniatlon” serisi tekmili konumuz. Miniatlon, geçtiğimiz senelerde Papilion'da düzenlenen, Blackbeat İstanbul gecelerinde deneysel, 8bit, noise, elektronika gibi “leftfield” ses erimlerinin dinleyicilerle buluşmasına önayak olmuş Erdem Dilbaz'ın ve 'Tiptak.com' projesinin, muhteviyatı yerel üreticilerden / dinleticilerden beslenerek, kendine ait bir “scene” yapılandırması olarak da değerlendirilebilecek sürecinin adı. İçeriğin / Dinlencenin elektronik müziğin alt türleri, önermelerine bölümlendirildiği, birbirini takip eden süreçte farkındalılığın arttırılmasına çalışan bir proje. Detaylar aşağıda, bu akşam düzenlenen ikinci geceye sizleri de bekleriz...

AMATÖR DJ ve PRODÜKTÖRLER iÇiN
GELiŞiM SEFERBERLiĞi: MiNiATLON!


Tiptak.com ev stüdyolarında üretilen elektronik müziğin çeşitliliğini görünür kılmak için amatör DJ / Prodüktörlere açık uzun soluklu bir yarışma düzenliyor!

Müziğin kitlesel tüketimine önem veren Tiptak.com, MiNiATLON adı altında gerçekleştireceği gecelerde hem piyasada yerini belirlemiş hem de ilk kez sahnede olacak müzisyenleri biraraya getiriyor. Tek eksiği sahne deneyimi olan elektronik müzik DJ ve prodüktörleri için geliştirilen projeye seferber olan tüm müzisyenlere şimdiden teşekkür ederiz.

MiNiATLON SeriNo: 002 DJ / Prodüktör Gelişim Seferberliği

MiNiATLON “DJ / Prodüktör Gelişim Seferberliği” her ay Atlas Axis’te düzenleniyor. Düzenlenen gecelerde sahne almak isteyen amatör müzisyenlerin yapması gereken tek şey, Tiptak.com’a üye olup Tipod bölümüne kendi parçalarını yüklemek. Ardından süreç başlıyor. Müzikal geçmişleri ve müziğe yaklaşımları göz önüne alınarak seçilen ve her değişen 2 juri üyesi Tipod alanından kayıtları dinliyor. Onlarla birlikte sahne alacak 2 amatör DJ / Prodüktörü seçiyorlar. Süreç aylarca sürüyor. Her ay mutlaka bir gece MiNiATLON “DJ / Prodüktör Gelişim Seferberliği” gecesi oluyor. Kayıtlarınız Tiptak.com üzerinde duracağından, bir geceye seçilemeseniz dahi diğer bir gecede sahne alma şansınız sürüyor olacak.

MiNiATLON partilerine giriş ücretsizdir. İkincisi 28 Haziran 2008 gecesi ATLAS AXiS’de gerçekleştiriliyor. Gerçekleşecek ikinci MiNiATLON gecesinin juri üyeleri ve aynı zamanda sahne alacak sanatçılar, müzikal geçmişleri ve mekanla ilgili detaylı bilgiyi aşağıda bulacaksınız.

Christopher Çolak

Christopher Çolakçağdaş müzik ve tasarım kültürünü irdeliyor, araştırıyor ve bu disiplinlerde işler üretiyor. Salı günleri Dinamo fm’de Fraktal adlı programı, Cumartesi günleri ise Açık Radyo’da Log:in adlı programların yapımcılığını sürdürüyor. Basatap.com ve TimeOut İstanbul’da elektronik müziğin üzerine müzik yazarlığı yapıyor. Şu aralar Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı ( VCD ) bölümünü bitirmekle meşgul.


Misak Tunçboyacı

Misak Tunçboyacı müziğin beyni mıncıklayan detaylarını yaratan kişi / grupları takip ediyor. Elindeki imkanlar dahilinde hem yazarlık yapıyor hem de Dinamo fm’de Deuss Ex Machina adlı programın yapımcısı. Aynı zamanda blog sitesinde elektronik görünmeyen kahramanlarını irdeliyor, mainstream’i besleyen müzisyenler hakkında bilgilere ve linklere yer veriyor.

2ka

Asıl işi faal kod yazımı olsa da bir yandan müzikle ilintisini hiç kesmeyen Korhan Kaya, Jeskola Buzz programıyla üretimde bulunuyor. Kendine has synth sound'u üzeri glitch armonisi ve oyun müziklerinin keskin geçişlerini andıran kompozisyonlarıyla ilgi çekiyor.

Buggy Boy

Buggy Buy, uzun süre onorbumbum adıyla müziğini sürdürüyordu. Hareketli elektronik müziğin bit seslerle süslenmesine hizmet etti. Şimdilerde circuit bending çıkışlara yaklaşarak kendi elektronik enstrümanlarını kendi yapıyor ve bu ekipmanlarla sahne alıyor. Akıcı ve dans etmeye uygun, yeni figürler yaratabileceğiniz bir müzik dinleyeceksiniz.


Mekan bilgileri

ATLAS AXiS | Ayhan Işık Sk. Deniz Apt. No: 11 / Teras kat. Beyoğlu
(0212) 244 3 244

Ayhan Işık Sokak, Taksim’in hareketli mekanlarının bulunduğu yol düzergahındadır. İstiklal Caddesi üzerinde meydandan gelirken, Atlas Pasajı’ndan önce Garanti Galeri’nin sokağı.
Atlas Axis de bu sokağın devamında yer alıyor. Melekler Kahvesi’ne gelmeden önce solda ismini görebileceğiniz Deniz Apartmanı’nın en üst katı. Asansörle 4. kata çıkıp merdivenleri çıkınca mekana ulaşıyorsunuz.

120 m2 terasta bulunan bar üç setten oluşuyor. 2 tarafı camlarla çevrili mekanın en üstte yer alan seti daha çok oturma gruplarına hitab ediyor. En altta bulunan set uzunlamasına bara hizmet ediyor. Orta setteki alan ise iki setin birbiriyle buluştuğu dinamik alan. Mekanın sabah 4’e kadar içki ruhsatı var. 18 yaşından küçükler giremiyor.

Comments