Sen Yoksan Bir Eksiğiz - Mü-Yap'a Protesto #2

"Pek çok şeyin diklemesine yokuşa sürülüp taa en tepeden aşağıya yuvarlatılmadan (neredeyse göz göre göre yitirilirken dahi) değerinin anlaşılamadığı bir ülkede yaşıyoruz. Anlamını ve ötesini takip etmeden oldu bittilerle bizlerden öncekilerin yaptıklarını tekrar etmekten mümkünse kaçınmıyoruz. Yapılan tenkitlerle uyumlu olarak bu durumlara bağlılık gösteriyoruz.Bağlı bulunduğumuz aidiyetler, içinde bulunduğumuz toplum, sorgulanabilirliği, varsa hataların nerelerde daha fazla oluştuğuna dair çözümlemeleri nitelikli bir şekilde işlemeyi daha en başından ofsayta düşürmekte. Henüz harekete geçmeyi tasarlar iken. Harekete geçebilmek, sorunların merkezine doğru hamleler yapabilmek böylesi bir kısır döngüde mümkün kılınmamakta. Durdurulmuş, yalıtılmış ve seslerinin ne kadar çıkabileceğinin çok rahat kestirildiğini varsayan büyüklerimizin algılarının destekleriyle beraber, cümbür cemaat. Başta LastFM.com.tr ve MySpace.com.tr olmak üzere aralarında takipçisi de olmaya ısrarla çalıştığımız 100'e yakın sitenin erişiminin engellenmesinin ardından yaşananlar bu durumu yeniden mi yaşıyoruz sorusunu akla getirmekte. Internet denilegelenin bir başının ve bir sonunun olduğu yanılgısına sahip bir bakışıma alıştırılmak, bu içeriğin de kimi kurum ve kuruluşlarca arzu edildiği takdirde engellemelerin kapısına terki diyar edilebileceğini yeniden hatmediyoruz. Farkındalılığı sağlama yöntemi olarak yanlış! bulunmasına karşın sansürün en rahat biçimlerde uygulanabilirliğinden medet umulmasının kapsamına dahil ediliyoruz. Yaklaşık 2.5 seneyi aşan Youtube sitesinin kapatılmasından tutun, pek çok bilgisayarın olmazsa olmazı bir müzik çaların içeriğinde yerleşik durumdaki Shoutcast Radio'nun engellenmesinde de bu söylem üzerinden hareket edildiğini bir kere daha hatırlatacaktır. Internet'in kapsayabileceği özgürlük sınırı nerede başlar nerede biter konularına daha gelemeden hamdolsun her yeni gün bu esirgenme fiili eylemi biz sizin yerinize düşündük ne sitesi ne müziği durumuna karşı Bilinçli Internet Hareketi, Dinlemeparki.com sitesi aracılığıyla bizlere bir çağrı ulaştırılıyor. Sorunların kaynağına inebilmek için tek taraflı da olsa bir çabanın tesisine çabalanılıyor. Çözüm olarak internetin engellerle dolu bir girdap ve her daim arka sokaklarından dolaşmakla yükümlü olacağımız bir olgu olmasından ise Sansür başta olmak üzere pek çok konuda kalem oynatılacağının ilk izlenimleri paylaşılıyor. Tek başımıza biz ne yapabilirize asla uğramadan mümkün olan herkesle bu mesaji paylaşmanız, çabanın daha görünür kılınmasını sağlayacaktır." (24.09.2009)


Başladığımız tepki silsilemize bugün bir yenisini daha ekleyerek devam ediyoruz. Ekte Mü-Yap üyesi plak şirketlerinin isimleri var. Gün içerisinde bu şirketlere aşağıdaki ve ekte de bulunan metni göndereceğiz faksla ve e-maillerle.

Bu gidişe birilerinin dur demesi lazım ve bu olana kadar da tepkimizi sürdüreceğiz. Konu sadece ne MySpace, ne de Last.Fm. Bu anlayışa bir dur dememiz gerekiyor. Yasanın değişmesi gerekiyor. İnsanların artık bilinçlenmesi gerekiyor. Önce bu engellemelerden başlayarak hepsini masaya yatıracağız.

Aşağıdaki liste Mü-Yap’ın sitesinden alınmıştır. Kendilerine teşekkür ederiz sağladıkları kolaylık için.

Protesto metnini buradan indirebilirsiniz

E-mail listesini buradan indirebilirsiniz

Mü-Yap üyesi plak şirketlerinin isim, e-mail ve faks listesi

Uyarı: Lütfen e-mail atarken To: bölümüne yazın. Spam yaratmayı hiçbirimiz istemiyoruz değil mi? Ayrıca e-mailin başlığı da “Müziği Özgür Bırakın!!!”.

Bilinçli Internet Hareketi

Not: Her zamanki gibi bu yazıyı dilediğiniz gibi kopyalayabilir, parçalayabilir, tekrar yapıştırabilirsiniz. Yaşasın Özgürlük!!!

Bu Bir Gerilla Hareketidir!!! - 2 - Dinleme Parkı

Özgür Müziğe Dokunma! Mü-Yap'a Protesto Hareketine Katıl - Özgür UÇKAN - Ozguruckan.com

RSF Seslendiriyor "Telif Haklarını İfade Özgürlüğünü Baltalamadan Koruyun" - Bianet.org

Mü-Yap "Mallarını" Internetten Çek Telif Sorunu Kalmasın! - Anthro - Hafif.org

Comments