Deuss Ex Machina Podcast Volume 9 – Breakcore Politics By Cenk Akyol


BREAKCORE Politics by CenkAkyol

Geçmişin güzel günlerini yâd ederiz zaman zaman. Bu bir mesel üzerinde hatırda kalmış kırık dökük bir kaç tümceyle de olabilir. Bir yerde duyulup aklın bir köşesinde yer etmiş olan melodilerle de mümkün olabilir. Devir öylesine çabuk bir biçimde hayata dair detayları öğütmeyi sürekli olarak salık verdiğinden, kısaca çatlayana kadar tüketin ve unutun! kolaycılığından sıyrılmak isteyenler için bazı sesler bu güzel günleri hatırlamak isteyenler için özgün vesileler teşkil etmektedir. Beklemediğiniz bir anda e-posta kutunuzda beliren bir mesaj ve onun hemen ardından bir hevesle tıklanan ağ bağlantısında duyumsananlar bu griliğinin yüksek tonlarını yaşadığımız güncenin kakafonisi yanında gerçek bir tebessümün yüzünüzü işgal etmesine müsaade eder. 68 dakikalık bir kesitte. Bir aralık da olsa dinledikleriniz hem aldığınız yaşınızı gösterir, hem de geçip gittiğini varsaydığınız hayata tutunma yetinizin ne kadar daha tükendiğini veya varlığını koruduğunu belleğe yeniden yorumlatır. Sadece duyumsanan sesler değildir bir zamanların müziğinin nasıl öngörülerle zamanı değişimi karşısında hala aynı etkiyi göstermesini tekrarlatır. Uzunca bir süredir Avusturalya'da yaşamını sürdürmekte olan "sıkı" müzik dinleyicilerinden birisi olan, arkadaşımız Cenk Akyol'un son derlemelerinden ‘Breakcore Politics’ podcasti bu kısacık cümleleri yazmamıza neden oldu. Elektronik beat zanaatkarlığı söz konusu olduğunda hatırı sayılır gürültüperver nağmelere evsahipliği yapmakta olan Breakcore'un 90'lardan kalma klasikleriyle yetkin bir dinlenceliği sizlerle paylaşmak istiyoruz. Kim bilir belki sizlere de farklı anlamlar, yaşanmışlıkları hatırlatabilir. Müziğin az sayıdaki nitelikli örneklerini dinleyebilmek için çabanın gerektiği, her kaydın özenle saklandığı güzel günleri anarak... İyi Dinlenceler ve Teşekkürler Cenk Akyol.

“While 4/4 hardcore was growing stale and "breakcore" was still in its infancy, I managed to hear/love some epic tunes (such as E-De-Cologne's "Excalibur" or Jackal & Hide's "In Bed With Hanin") back in the mid 90's and stick to that landmark, since then. So here are mostly those classics that sets the standards and few new ones which are original and interesting!”

Tracklist/////
Art Of Noise - Memento
Sofia Gubaidulina - Wahrlich, Ich Sage Dir: Heute Wirst Du Mit Mir Im Paradiese Sein (from "Sieben Worte")
Christoph De Babalon - Split Series #10
Slepcy - Darkwave Breakbeat Sessions
Tocotronic - Ich Möchte Irgendetwas Fur Dich Sein (Selfdestruct Mix by Christophe De Babalon)
Skull-Boze - Symbolic Attack
Gein - Telepathy
Amboss - SUBVERSION011
Dj Scud - Praxis U.S.A.
Dj Floorclearer - Roger's Massive Armpits EP
N1tro - Cross Fade Enter Tainment 007
Art Of Noise - Comes and Goes
Kovert - Pressure Sound EP
Ordo Rosarius Equilibrio - Ode To The Beloved and Impaired
E-De-Cologne - Excalibur
Jackal & Hide - AMBUSH 01
Zombieflesheater - Powerviolent Dancehall
Outro

Esrarcengiz Makina Videoları Dizininden Bir Klasik

Comments

Unknown said…
cenk akyol tagini çok seviyorum benimde var:).
cenk akyol bayağı emek gerektiren sesleri bulup buluşturuyor bir şekilde dinlememiz için podcastlere döküyor. bu tarz taglerimize daha itinayla sahip çıkmalıyız.